Vijesti

Policija o prometnim nesrećama i potrazi za nestalim 56-godišnjakom

 PU BP Izvijestila je na medijskoj konferenciji o događanjima za vrijeme vikenda: 

U subotu (11. kolovoza), oko 5.50 sati, u Gundincima, dogodila se prometna nesreća  u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Upravljajući osobnim automobilom 20-godišnjak je zbog neprilagođene brzine, u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u kanal. Policijski službenici su alko testom u organizmu vozača očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1.11 promila. Alkoholizirani vozač je, u ovoj prometnoj nesreći teško ozlijeđen, dok su putnici u dobi 18 i 19 lakše ozlijeđeni. Svi su nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu pušteni kući.

Druga prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom i dvije lakše ozlijeđene osobe, također se dogodila u subotu (11. kolovoza), oko 9.30 sati, u Baćin Dolu. Policija je očevidom utvrdila, da je prometnu nesreću prouzrokovao 61-godišnjak, koji je upravljajući osobnim automobilom u raskrižju, oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu, kojim je upravljala 40-godišnjakinja. Pritom je došlo do sudara vozila, a u ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđena putnica iz vozila kojim je upravljao 61-godišnjak, dok su oboje vozača lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici protiv vozača iz spomenutih prometnih nesreća (20-godišnjaka i 61-godišnjaka) podnose prekršajnu, odnosno kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene, u prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer (12. kolovoza), oko 7.15, na autocesti A3, kod Okučana. Policijskim očevidom je utvrđeno, da je 33-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, zbog ne držanja strane kretanja zahvatio travnatu površinu, udario u prometnu signalizaciju, a potom sletio s kolnika, višestruko se prevrnuvši, probio zaštitnu žičanu ogradu, te završio na krovu u raslinju. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 46-godišnji putnik, dok su 33-godišnji vozač, 22-godišnji i 28-godišnji putnik lakše ozlijeđeni. Svima je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 33-godišnjaka podnose kaznenu prijavu mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija apelira na sudionike u prometu, da svoje ponašanje u prometu usmjere na pozitivno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

POLICIJSKI RONIOCI TRAGAJU ZA 56-GODIŠNJAKOM, KOJI JE NESTAO U RIJECI SAVI


U Policijskoj postaji Vrpolje, jučer oko 15.30 sati, zaprimljena je dojava o prevrtanju čamca, u rijeku Savu, kod Sikirevaca, a u kojem se nalazilo više osoba. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su došli do saznanja, da se u limenom čamcu, oko 14 sati, koji je plovio Savom, nalazilo pet muških osoba. U jednom trenutku, u čamac je počela ulaziti voda, nekontrolirano ga ponio tok rijeke Save, te se potom prevrnuo. Četvorica muškaraca su isplivala na obalu rijeke Save, dok je 56-godišnjak  nestao u vodi, nije isplivao na obalu, te se sumnja na utapljanje. Policijski službenici su angažirali ronioce Specijalne jedinice policije Osijek i HGSS, koji su sinoć, od 18.45 do 21 sati (do noći) pretraživali korito rijeke Save.

Ronioci Specijalne jedinice policije Osijek, danas, u prijepodnevnim satima, nastavljaju s pretraživanjem korita rijeke Save u cilju pronalaska tijela muškarca.  

Policija podsjeća građane da ne ulaze u rijeku Savu ukoliko su prethodno imali obilan obrok ili konzumirali alkoholna pića, te ako su neplivači. Također nije preporučljivo u vodu skakati naglavačke, niti ulaziti naglo u vodu, već polako ulaziti i tijelo postepeno privikavati na temperaturu vode. Treba biti oprezan, obzirom da je tok rijeke Save vrlo brz, te je rijeka Sava  nepredvidiva i puna virova.


Facebook Twitter Instagram