Vijesti

Policija o sprječavanju zloupotrebe droga i nadzoru prometa

 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u nastavku aktivnosti sprječavanja zlouporabe droga, tzv „ulične redukcije“, na području Slavonskog Broda i Dragalića, pronašli su i oduzeli u nekoliko slučajeva opojnu drogu marihuana. Naime, kontrolirali su četiri osobe, dvojicu 19-godišnjaka, 21-godišnjaka i 23-godišnjaka, na području Slavonskog Broda (tri osobe) i Dragalića (jedna osoba), kod kojih su pronašli i oduzeli ukupno oko 24 grama opojne droge marihuane. Policijski službenici protiv prekršitelja podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te nastavljaju daljnji rad u području kriminaliteta droga.  

 

TEŠKO OZLIJEĐENI PRI SLIJETANJU TRAKTORA

 

U subotu, oko 6.40 sati, u Ulici J. J. Strossmayera, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo jer 26-godišnjak upravljajući vozilom, u alkoholiziranom stanju, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (mokar kolnik), što mu je onemogućilo da na vrijeme uoči 46-godišnjeg biciklistu te je u jednom trenutku došlo do udara automobila u bicikl uslijed čega je od jačine udara, biciklist pao na tlo, a prilikom pada je lakše ozlijeđen.

Policajci su alko testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,28 promila. Vozač automobila je doveden i zadržan u Postaji prometne policije Slavonski Brod do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a policija protiv njega podnosi odgovarajuće prijave. U subotu, 23. ožujka, na području općine Rešetari, oko 11.45 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene. Do prometne nesreće je došlo, jer 22-godišnjak upravljajući neregistriranim i tehnički neispravnim traktorom na nizbrdici nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste (zemljana cesta, nizbrdica od 14%), te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u odvodni kanal uslijed čega je došlo do prevrtanja traktora. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni  22-godišnji vozač i 26-godišnja putnica. Policijski službenici protiv 22-godišnjeg vozača traktora podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

U AKCIJI POLICIJE ZA VIKEND UHVAĆENO 13 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u subotu, 23. ožujka, oko 5 sati u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnjak. Policajci su alko testom utvrdili da je vozač za vrijeme upravljanja automobilom imao koncentraciju alkohola u organizmu od 1,63 promila. Vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška te zadržan do otriježnjenja. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu, oko 13 sati, prilikom nadzora prometa, zaustavili su u Bukovlju, osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Policajci su alko testom u vozačevom organizmu utvrdili koncentraciju alkohola od 2,68 promila. Zbog sumnje da će alkoholizirani vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Postaju prometne policije Slavonski Brod gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, u nedjelju, u Gundincima, oko 3.30 sati, zaustavili su osobni automobil, , kojim je upravljao 19-godišnjak. Alko testom policajci su vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2 promila. Vozač je doveden u Postaju granične policije Vrpolje te zadržan do otriježnjenja. Policija protiv svih vozača podnosi prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

VOZIO KROZ NASELJE 118 KM/H

 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 18. do 24. ožujka), utvrdili su 462 prometna prekršaja. I dalje su najčešći, upravo oni prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), koji su ujedno i uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

 

Utvrđeno je 226 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 153 nepropisne brzine u naselju, te 73 izvan naselja. Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3, osobnim automobilom, hrvatskih registracijskih oznaka, jurio 42-godišnji državljanin Hrvatske iznosila je 253 km/h (utvrđeno 19. ožujka, oko 23.55 sati), a kroz naselje, u Garčinu, 53-godišnjak je jurio osobnim automobilom, brzinom od 118 km/h (utvrđeno 18. ožujka, oko 15.20 sati).

 

U 62 slučaja, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom.

 

Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 24 alkoholiziranog vozača. Najveća koncentracija alkohola  2,68 promila, očitana je ( 23. ožujka, u Bukovlju oko 13.15 sati,) u organizmu 47-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

Policijski službenici i dalje nastavljaju intenzivno nadzirati promet, te apeliraju na sve sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


 

25.03.2019 15:55:00

Facebook Twitter Instagram