Vijesti

POLICIJA PORUČUJE: PRIDRŽAVAJTE SE PROMETNIH PROPISA!

 Dana 9. studenoga, na području Općine Dragalić, policijski službenici Policijske postaje Okučani, uhvatili su mušku osobu na mjestu počinjenja kaznenog djela teške krađe u pokušaju. U provali ga je uočila susjeda vlasnika zgrade, odmah pozvala policiju, te na takav način omela u njegovu naumu otuđenja

predmeta. Policajci su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se radi o 42-godišnjaku, koji je oko 16.30 sati, provalio u nenastanjenu novoizgrađenu zgradu (vlasništvo 66-godišnjaka).

U subotu (10. studenoga), oko 19.30 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, uhitili su 20-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe na području Općine Okučani. Naime, policija je utvrdila da je 20-godišnjak, dana 29./30. listopada, iz otključanog osobnog automobila, ukrao novčanik sa manjim novčanim iznosom i osobnim dokumentima (vlasništvo 18-godišnjaka). Na prostoru željezničkog kolodvora u Okučanima, 18-godišnjak je pronašao svoj novčanik, koji je počinitelj odbacio, no bez novca (više desetaka kuna) i bankovne kartice. Iste noći počinitelj je pokušao podići novac na bankomatu pomoću ukradene bankovne kartice u čemu nije uspio.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici, protiv dvojce počinitelja (42-godišnjaka i 20-godišnjaka) kaznenih djela podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


POLICIJA OTKRILA KRADLJIVCE KLAVIJATURE

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u subotu (9. studenoga), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom, potvrdivši da je zajedno sa 52-godišnjakom (protiv kojeg je policija već prethodno podnijela kaznenu prijavu), počinio kazneno djelo krađe. Potvrđeno je, da su osumnjičeni, dana 8. lipnja, u vremenu od 16 do 16.30, iz otključanog dvorišta i dvorišne zgrade, u Slavonskom Brodu, otuđili glazbeni instrument – klavijaturu, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici protiv 52-godišnjaka i 46-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


OTKRIVEN POČINITELJ RAČUNALNE PRIJEVARE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, razriješili su kazneno djelo računalne prijevare. Naime, oštećeni 60-godišnjak je (7. kolovoza), policiji prijavio da mu je netko tijekom srpnja sa tekućeg računa, u više navrata, „skinuo“ nekoliko tisuća kuna. Novac je prebačen na račun kladionice. Policijski službenici su otkrili počinitelja, te potvrdili da je kazneno djelo računalne prijevare počinio 34-godišnjak protiv kojeg podnose kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.


TRI OSOBE TEŠKO OZLIJEĐENE

 

Jučer (11. studenoga), u Malinu i Slavonskom Kobašu, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

U Malinu se prometna nesreća dogodila, oko 2.35 sati. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 19-godišnjakinja, upravljajući (prije stjecanja prava) osobnim automobilom, s 0.42 promila alkohola u organizmu, zbog neprilagođene brzine u zavoju sletjela u kanal. Potom je vozilo udarilo u kolni ulaz, te se prevrnulo. U ovoj prometnoj nesreći, 19-godišnjakinja je teško ozlijeđena, kao i 21-godišnji putnik, koji su zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 19-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 21-godišnjaka prekršajnu prijavu, jer je kao vlasnik dao vozilo na upravljanje osobi koja nije stekla pravo na upravljanje motornim vozilima.

U Slavonskom Kobašu, prometna nesreća se dogodila jučer, oko 4.40 sati. Očevidom je utvrđeno, da je 18-godišnjak (prije stjecanja prava), s 0,57 promila alkohola u organizmu, upravljao osobnim automobilom, te je zbog neprilagođene brzine, u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem vozila. Potom je došlo do slijetanja vozila u kanal i prevrtanja. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 20-godišnji putnik (zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu), dok je vozač lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


PRIDRŽAVAJTE SE PROMETNIH PROPISA!

U okviru pojačanih policijskih nadzora tijekom vikenda i na „Martinje“, od 9. do 11. studenoga, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, utvrdili su 177 prometnih prekršaja. Od toga je 18 vozača bilo pod utjecajem alkohola, a najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.25 promila. Pritom su utvrđeni i drugi prometni prekršaji: 83 nepropisnih brzina, 16 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 6 prekršaja neregistriranog i tehnički neispravnog vozila, te nadalje, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, upravljanje motornim vozilom pod zabranom i sl.

Nadzirući promet, prošli tjedan (od 4. do 11. studenoga), policijski službenici su sankcionirali 563 prekršaja, od čega su i ovaj puta najbrojniji prekršaji iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Sankcionirano je 305 prekršaja nepropisnih brzina, 50 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 10 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te u manjem broju drugi prometni prekršaji.


Pridržavajte se prometnih propisa radi vlastite sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u prometu!

Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima i pojačanim nadzorima u prometu do kraja studenoga, te također i u prosincu. Pojačani policijski nadzori, biti će u dane vikenda, te u noćnim satima, s naglaskom na sprječavanje i sankcioniranje težih prometnih prekršaja.


Facebook Twitter Instagram