Vijesti

Policija spriječila krijumčarenje migranata u općini Donji Andrijevci

Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, ilegalni migranti otkriveni su na području općine Donji Andrijevci 20-ak kilometara istočno od Slavonskog Broda.


Svi migranti otkriveni su u ponedjeljak, 1. siječnja u jutarnjim satima. Svi su bili bez dokumenata i u Hrvatsku su ušli na nezakonit način. U blizini otkrivene skupine policajci su zatekli i teretno vozilo kojim se dovezao 35-godišnji državljanin Srbije.


Kriminalističkim istraživanjem policija je potvrdila sumnju da je 35-godišnjak, prema prethodnom dogovoru, planirao migrante uz naknadu primiti u vozilo i prevesti do Italije. 


Policija će protiv srpskog državljanina podići kaznenu prijavu, dok će prema migrantima provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.


Policajci brodsko-posavske Policijske uprave istog dana, oko 14 sati, pri pokušaju ulaza u Hrvatsku spriječili su i 49-godišnjeg državljanina Pakistana koji se redovnom autobusnom linijom dovezao do graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu te prilikom kontrole na ulazu u Hrvatsku policajcima predao krivotvorenu putovnicu. Djelatnici carine prilikom pretrage prtljage pronašli su i krivotvorenu pakistansku vozačku dozvolu.

Policija će protiv Pakistanca podnijeti kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava.

02.01.2024 12:52:00

Facebook Twitter Instagram