Vijesti

POLICIJA U SLUŽBI DJECE – ZDRAV ZA 5

 

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta iniciralo je pokretanje zajedničkog preventivnog projekta pod nazivom „Zdrav za 5“.

Da ovo nije samo projekt na papiru, pokazala je današnja završna manifestacija sportsko edukativnog karaktera u organizaciji Policijske uprave brodsko – posavske, a u suradnji sa Srednjom Ekonomsko-birotehničkom školom i Osnovnom školom „Dragutin Tadijanović“, koja je održana na prostoru spomenutih škola.

Svrha ovakvih preventivnih aktivnosti je utjecaj na učenike osnovnoškolskog (VIII. razredi) i srednjoškolskog uzrasta (I. i II. razredi) te podizanje razine javnozdravstvene svijesti, kroz edukacije o opasnostima, koje u sebi kriju ovisnost i zlouporaba droga, alkohol i igre na sreću.

Naime, u ovoj sportsko edukativnoj radionici, sudjelovalo je oko 80-tak učenika uz podršku prosvjetnih djelatnika. Radionica je zamišljena kao magnet za promociju važnosti boravka u prirodi i važnosti bavljenja sportom, a sve u cilju promoviranja zdravog načina života.

Učenici su prije svega poslušali kratko edukativno predavanje policijskih službenika i djelatnika Zavoda za hitnu medicinu brodsko-posavske županije, a nakon toga krenuli na trčanje osebujne dionice od tisuću metara.Osebujnost ove utrke je bila u tome, što su učenici unutar jednog kilometra mogli pronaći pravo edukativno bogatstvo.

Na stazi unutar jednog kilometra, nalazile su se tri kontrolne točke na kojima su se učenici zaustavljali i izvršavali određene zadaće. Odgovarali su na pitanja vezana uz odslušano edukativno predavanje na startu utrke, kojom prilikom su pokazali interes i zavidnu razinu znanja.

U konačnici učenicima su podijeljene diplome u znak sjećanja na sudjelovanje, a prvih troje najbržih u muškoj i ženskoj kategoriji, dobitnici su zasluženih medalja.

#  # #


Facebook Twitter Instagram