Vijesti

POLICIJA UPOZORAVA: AKO SI PRONAŠAO UBOJITO SREDSTVO, NE DIRAJ! NAZOVI 192

 Dana 9. siječnja, oko 12 sati, građanin sa područja općine Rešetara dragovoljno je predao dvije eksplozivne naprave. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske preuzeli su eksplozivne naprave te utvrdili da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M60 i trenutnoj tromblonskoj mini M91. 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani sukladno odredbama Zakona o oružju, mogu policiji vremenski neograničeno, dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha od sankcija. Potrebna je samo odluka o dragovoljnoj predaji oružja i poziv policiji na broj 192, nakon čega će stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo.

Policija još jednom apelira na građane da ne donose samoinicijativno ubojita sredstva u Policijske postaje zbog velike opasnosti od aktiviranja istih u transportu. Korisne informacije o ovoj akciji mogu se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

DOLIJAO PROVALNIK

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija sumnjiči 29-godišnjaka da je tijekom siječnja ove godine u Slavonskom Brodu provalio u obiteljsku kuću (vlasništvo 41-godišnjaka) iz koje je otuđio 20 kg smrznutog mesa, razni alat, nakit, mobitel i nekoliko tisuća eura. Protiv 29-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

NALET VLAKA NA ŽIVOTINJU

Dana 9. siječnja, u popodnevnim satima, na željezničkoj pruzi Zagreb – Vinkovci između Starih Perkovaca i Vrpolja došlo je do naleta teretnog vlaka koji je prometovao iz smjera Vinkovaca u smjeru Slavonskog Broda na domaću životinju – konja, pasmine „Lipicanac“. Od siline udara nesretna životinja je uginula, a za napomenuti je da nije bilo ozlijeđenih osoba.

OPREZ, PRIJEVARE PUTEM INTERNETA

Dana 3. siječnja, Policijska postaja Slavonski Brod zaprimila je od 58-godišnjaka dojavu o prijevari. Naime, 58-godišnjak je u prosincu 2018. godine putem interneta stupio u kontakt s nepoznatom osobom te dogovorio kupnju osobnog automobila na način da će mu uplatiti određeni novčani iznos na račun, a da će mu nepoznata osoba isporučiti vozilo. Nakon što je 58-godišnjak na račun nepoznatoj osobi uplatio nekoliko desetaka tisuća eura, ali isporuka vozila nije realizirana te osoba više nije dostupna oštećeniku za razgovor. Policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske provode kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja i u cilju pronalaska počinitelja.

Iskoristio bi priliku i još jednom upozorio građane  da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase kako ne bi postali žrtvama prijevare.


Facebook Twitter Instagram