Vijesti

POLICIJSKA UPRAVA: RIJEŠENO PET KAZNENIH DJELA

Tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, riješili su pet kaznenih djela imovinskog karaktera, od čega tri kaznena djela krađe i dva kaznena djela teške krađe. Za ova kaznena djela policija sumnjiči 4 osobe (dvije muške osobe u dobi od 19, te 23-godišnjaka i 26-godišnjaka), nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Potvrđena je sumnja da su spomenuta četvorica na području Općine Vrpolje, u vremenu od 20. listopada do 15. studenoga 2019. godine, provalili u dvije obiteljske kuće, a u tri ušli kroz otvoren prozor ili otključana vrata, iskoristivši nesmotrenost vlasnika. Nakon ulaska iz unutrašnjosti kuće su otuđivali uglavnom novac, nakit i druge predmete, oštetivši vlasnike za ukupan iznos iznad 10 tisuća kuna. Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Protiv jednog 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava uz postupak redovnim putem, dok su ostala trojica (19-godišnjak, 23-godišnjak i 26-godišnjak) predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te mjerodavnom državnom odvjetništvu nakon čega im je sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor, a potom su ih policajci dana 17. studenoga predali u zatvor u Požegi. 

ZAMJENA KRIVOTVORENIH VOZAČKIH DOZVOLA ZA PRAVE 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba (u dobi od 19 do 25)  na okolnosti počinjenja kaznenih djela krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja. Naime, osumnjičeni su u vremenu od 17. studenoga 2017. do 8. ožujka 2019. godine, svaki za sebe pojedinačno, u Odjelu upravnih poslova policijske uprave, podnijeli zahtjeve za zamjenom vozačke dozvole Velike Britanije za vozačku dozvolu Republike Hrvatske. Radom policijskih službenika potvrđeno je da se radi o krivotvorenim vozačkim dozvolama Velike Britanije. Policijski službenici protiv spomenute petorice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

REMETILI JAVNI RED I MIR

Tijekom vikenda policijski službenici su u dva slučaja intervenirali temeljem dojave o remećenju javnog reda i mira. U prvom slučaju, dana 15. studenoga, u 20.40 sati, 24-godišnjak je tijekom odigravanja nogometne utakmice u Slavonskom Brodu, u Ulici S. Vraza, u alkoholiziranom stanju remetio javni red i mir. Drugi slučaj remećenja javnog reda i mira, dogodio se u Novoj Gradiški, kada je dana 17. studenoga, u 0,55 sati, 24-godišnjak vikao, te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Protiv dvojice prekršitelja policijski službenici podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

POLICIJA NASTAVLJA POJAČNO NADZIRATI PROMET

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 11. do 17. studenoga), dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih 15 s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. U spomenutom vremenu, a u nastavku preventivno represivnih aktivnosti u području prometa, policijski službenici su sankcionirali 354 prometna prekršaja, od čega su najbrojniji prekršaji nepropisnih brzina (179 prekršaja). 

Rekorder na autocesti A3, kod Nove Gradiške, bio je 51-godišnji državljanin Austrije, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se  brzinom od 252 km/h (dana 16. studenoga, u 13.58 sati). U Slavonskom Brodu, Sjevernom veznom cestom (dana 14. studenoga, u 0,34 sati), 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 km/h.                                                                                                          

Nadalje, utvrđeno je 38 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa.  Tijekom nadzora, policijski službenici su uhvatili 23 alkoholizirana vozača, od kojih je 32-godišnjak s najvećom koncentracijom alkohola u organizmu od 2,83 promila, upravljao osobnim vozilom u Slavonskom Brodu (Kumičićeva ulica i LJ. Posavskog), dok je 51-godišnjak, u Novoj Gradiški, upravljao biciklom s 2,22 promila alkohola u organizmu. Također je utvrđeno, da 9 je vozača na nepropisan način koristilo mobitel tijekom vožnje, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, nepoštivanje prednosti prolaza, vožnja bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole, tehnička neispravnost, obveze vozača prema pješacima i dr.).

Policija apelira na sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se izbjegle prometne nesreće i stradavanja osoba u istim.


18.11.2019 14:41:34

Facebook Twitter Instagram