Vijesti

POLICIJSKA UPRAVA: UHVAĆEN „NA DJELU“

 Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, nadzirući područje Slavonskog Broda, dana 26. svibnja, u 3.30 sati, uhvatili su 44-godišnjaka u provali. Naime, obilazeći područje u nadležnosti svoga rada u Slavonskom Brodu, ispred trgovine u Štamparevoj ulici, uhvatili su 44-godišnjaka, koji je nekoliko trenutaka ranije provalio u trgovinu, ušavši u unutrašnjost. Pritom je otuđio pakiranje filtera, duhan, dvije rizle i sladoled. Policajci su 44-godišnjaka odmah uhvatili, oduzeli otuđene predmete i vratili vlasniku. Protiv osumnjičenika slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

OTKRIVEN KRADLJIVAC

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem dana 25. svibnja, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. Utvrdili su da je osumnjičeni, dana 10. svibnja, u 19 sati, u Slavonskom Brodu, u Štamparevoj ulici, iz osobnog automobila otuđio torbicu u kojoj se nalazilo nekoliko tisuća kuna (vlasništvo 25-godišnjakinje). Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.
 

POLICIJA NASTAVLJA POJAČANO NADZIRATI PROMET

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, od 20. do 26. svibnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Policajci ga „ulovili“ i kaznili za jurnjavu od 212 km/h

Policijski službenici su u okviru pojačanih nadzornih aktivnosti, prošli tjedan sankcionirali 440 vozača za prometne prekršaje. Najveći broj prekršaja odnosi se na nepropisne brzine. Utvrđeno je 200 prekršaja nepropisnih brzina. Najvećom nepropisnom brzinom od 212 km/h, autocestom A3 (24. svibnja, oko ponoći), jurio je 44-godišnjak upravljajući Mercedesom (njemačkih registracijskih oznaka), dok je u Slavonskom Brodu, Sjevernom veznom cestom (dana 22. svibnja, u 17.20 sati), nepropisnom brzinom od 109 km/h, jurio 24-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Hyundai. Zaštitnim sigurnosnim pojasom tijekom vožnje, na prednjim i stražnjim sjedalima nisu bile vezane 66 odrasle osobe te u sedam slučajeva djeca nisu bila vezana na propisan način.  Policijski službenici su uhvatili 19 vozača, koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Između ostalih, u organizmu 66-godišnjaka su (dana 23. svibnja, u 19,45 sati, u Cerniku), očitali koncentraciju alkohola od 2,19 promila, kojega su odmah isključili iz prometa i zadržali na otriježnjenju. Nadalje, utvrđeno je 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te 12 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji.

Policija apelira na oprez u prometu!

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba, brodsko-posavski policijski službenici i dalje nastavljaju s aktivnostima pojačanog nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje (brzina, alkohol, pojas, mobitel) te pozivaju sve sudionike u prometu da budu oprezni, savjesni i odgovorni.


Facebook Twitter Instagram