Vijesti

Polojski duatlon ovog vikenda u Slavonskom Brodu

 Grad Slavonski Brod, ovim tempom postati će domaćin Olimpijskih igara jer ovi Mazatori ne staju!

U svibnju, Triatlon klub Mazator, po prvi puta u povijesti triatlona/duatlona bio je domaćin prvog natjecanja državnog karaktera, točnije Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu gdje je u svega 9 dana organizacije nastupilo 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Nadolazeću subotu (25.09.) povjerena im je organizacija Prvenstva Hrvatske u sprint duatlonu koje počinje u 9h s triatlon školom, pa sve do seniorki i seniora. Službena ceremonija prograšenja pobjednika je u 16:15h, dok je lokacija manifestacije, draga nam, Splavarska ulica.

Mnogi još neznaju ljepotu ovog sporta, te ćemo samo napomenuti da se u ovoj disciplini, sprint duatlon disciplini radi o 5km trčanja, zatim 20km bicikliranja i za kraj ponovno trčanje u dužini 2.5km.

Važno je napomenuti kako će Splavarska ulica biti zatvorena za sva motorna vozila, osim hitnih službi, u vremenskom periodu od 8 do 18h od gradskih bazena do Poloja.

Kako se natjecateljska sezona bliži kraju, na ovoj manifestaciji nastupiti će oko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a ponajviše članova broji domaći Triatlon klub Mazator.

Veliki su planovi za razvoj triatlona u Slavonskom Brodu, a Mazatori će to potvrditi s dvije manifestacije, točnije kandidature, za 2022. Godinu. Jedna od njih je Polojski duatlon, dvodnevni event sa supersprint i sprint disciplinama državnog karaktera, te (nadamo se) jednim kolom Hrvatske trialon lige i povijesnom organizacijom sprint triatlona na gradskim bazenima.

Mazatorima želimo sreću i pozivamo sve da im se pridruže u treniranju sporta koji nudi trostruki užitak!

Sve informacije o klubu i radu kluba možete pronaći na www.mazator.hr te Facebook stranici Triatlon klub Mazator.

 

24.09.2021 11:33:18

Facebook Twitter Instagram