Vijesti

Posjet Brodsko-posavskoj županiji predsjednica završila u Sikirevcima i Vrpolju

Dvodnevni boravak u Brodsko-posavskoj županiji, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović završila je u srijedu navečer posjetom Sikirevcima i općini Vrpolje. Na putu do OPG Šarčević predsjednica je jednostavno morala zastati kod škole u Sikirevcima, jer su je razdragani učenici dočekali pred školskom zgradom. Uz obitelj Šarčević, predsjednicu je nakon toga pozdravio i načelnik općine Sikirevci, Josip Nikolić.

 

Nakon toga predsjednica se zaputila do Vrpolja, gdje su joj domaćini u mjesnom Domu kulture pripremili prigodni program. U svom govoru predsjednica je istaknula kako nema nijednog razloga da Slavonija ne bude razvijena i da njezini stanovnici ne žive dobro i ugodno - Hrvatska ste prije svega svi vi, svi njezini građani. Posebno volim doći u Slavoniju jer volim Šokadiju, vaše običaje, vjenčanja i krštenja koja su ispunjena tradicijom. Vi možete biti prava 'zelena' Hrvatska, koja će hraniti onu 'plavu'. Više nemamo vremena za papirnate strategije i razvojne planove, trebamo brze i učinkovite mjere kako bi se gospodarska i demografska situacija u Hrvatskoj i Slavoniji počela mijenjati na bolje.- 

 

 

Načelnica općine Vrpolje Ankica Zmaić je zahvalila predsjednici na dolasku i podsjetila da je ona prva hrvatska predsjednica koja je došla u Vrpolje i prva državnica nakon 200 godina, točnije nakon austrougarskog cara Franje I koja je stigla u njihov kraj. Održan je i prigodni kulturno-umjetnički program, u kojem su nastupili KUD-ovi s područja općine.

Facebook Twitter Instagram