Vijesti

Posljednji program 54. Brodskog kola - Državna smotra svirača na tamburi samici

Programi ovogodišnjeg  54. Brodskog kola završit će u subotu 8.prosinca u Donjim Andrijevcima. Naime zajedno s vrijednim članovima KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca, Folklorni ansambl Broda, glavni organizator svih programa Brodskog kola, u vrlo uspješnoj suradnji organizira održavanje jubilarne 20. Državne smotre svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“.

Program je to u kojemu će i ove godine sudjelovati dvadesetak svirača na tamburi samici iz svih krajeva Hrvatske gdje se svira tambura samica. Pored pojedinačnih svirača na tamburi samici, bit će prikazana uloga samice uz druge tamburaške instrumente, uz pjevačku skupini i cijelo Kulturno umjetničko društvo.

Organizatori pozivaju sve one koji vole i prate programe Brodskog kola, kao i one koji vole i uživaju u tradicijskim folklornim programima da budu u lijepoj i novoj školsko športskoj dvorani osnovne škole Viktor Car Emin u Donjim Andrijevcima u subotu 8.12. u 18,30 sati kada će početi završni program 54. Brodskog kola.

Nakon vrlo kratke stanke, već 5. siječnja u  Sikerevcima počinju programi 55. Brodskog kola, programom koji se zove Smotra pučkih igrokaza.


Facebook Twitter Instagram