Vijesti

Poslušajte kako zvuči hit Guns'n'Rosesa uz tamburu i kontrabas!

Svjetski priznati glazbeni duo tambure i kontrabasa Hojsak & Novosel predstavljaju novi spot za pjesmu Paradise City. Radi se o kultnom hitu američkih rokera Guns 'n' Roses iz 1987. godine

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), a rad ovog instrumentalnog dvojca vrlo brzo prepoznat je na domaćoj i svjetskoj razini pa su svojom glazbom obišli svijet, od Europe, preko Amerike do Azije. 
Obojica su školovani glazbenici, skladatelji, umjetnici koji su zajednički rad po prvi puta javnosti predstavili 2016. debitantskim albumom „Bow vs. Plectrum“. Album je godinu dana po objavljivanju bio nominiran u četiri kategorije za Glazbenu nagradu Porin a nakon odsvirane američke turneje vratili su se sa priznanjima američkog kongresa i kalifornijskog senata. Prošle godine imali su čast održati koncert u Europskom parlamentu u Strasbourgu, na dan kada je Hrvatska započela predsjedati Odborom ministara Vijeća Europe a ove godine osvojili su nagradu Porin za suradnju s Vlatkom Stefanovskim u pjesmi „Divji cvit“.

Nakon iznimno pozitivnih komentara povodom gostovanja u emisiji „A strana“ gdje su Hojsak&Novosel spojili Bećarac i Thunderstruck, hit grupe AC/DC, na društvene mreže dvojca došlo je do raznih upita od publike kad se može očekivati nešto slično.

Odlučili smo se za pjesmu Paradise City jer smo obojica u nekom periodu života slušali „Gunse“ i jednostavno nam je pjesma legla uz ono što radimo – a to je prepoznatljivi hrvatski zvuk. Zajedno smo napravili aranžman iz kojeg je onda proizašao i scenarij za spot kojeg je izradio Filip uz pomoć našeg redatelja i snimatelja Josipa Grizbahera. – komentirao je Tihomir Hojsak.

Htjeli smo kroz ovaj spot ispričati našu priču, a to je priča o 2 glazbenika koja dolaze iz potpuno oprečnih glazbenih pozadina, i koji su, nakon što su se spojili stvorili nešto novo i drugačije. Bilo je vrlo zahtjevno snimiti ovakav video spotjer zahtjeva puno statista na puno različitih lokacija i sve je moralo biti super organizirano. Spot smo snimali odmah po povratku iz SAD-a, vremena je bilo malo ali svi koji su sudjelovali su bili sjajni i hvala im – opisao je Filip Novosel

Pogledajte Paradise City u izvedbi Hojsak&Novosel: https://youtu.be/S4qM-FrPmAQ

U spotu osim Hojsaka i Novosela bitnu ulogu igra i Ana Marija Lendić, te voditelj Frano Ridjan, a vojsku statista čine članovi KUD-a Tomislav, Donji Andrijevci; SKUD Ivan Goran Kovačić, Zagreb; Satiričko kazalište mladih, Slavonski Brod; Tamburaška škola Batorek, Osijek; Dramski studio za srednjoškolce dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Osijek; HKUD Osijek 1862 kao i mnogi prijatelji i fanovi dua Hojsak & Novosel. 
Spot je sniman na lokacijama Gajna-Oprisavci, Slavonski Brod, HNK u Osijeku, te u Zagrebu u klubu History i Vivas baru.

Redatelj spota je Josip Grizbaher a direktor fotografije Tomislav Šilovinac.

07.06.2019 09:10:06

Facebook Twitter Instagram