Vijesti

Potpisan ugovor za izgradnju južne tribine Stadiona kraj Save

 Gradonačelnik Mirko Duspara i gospodin Vjekoslav Galić, direktor tvrtke Hidromont - SB d.o.o., danas su potpisali ugovor o početku izgradnje južne tribine na Stadionu kraj Save. Naime, temeljem raspisanog natječaja, najpovoljniji ponuditelj bila je tvrtka Hidromont-SB d.o.o., a ugovorena vrijednost izvođenja radova je 28,7 milijuna kuna s PDV-om.

„Nakon radova koji su bili odrađeni na istočnoj tribini stadiona, odrađeni su i pomoćni tereni s umjetnom podlogom za koje trenutno prikupljamo dokumentaciju za tehnički pregled. Ovaj natječaj je bio raspisan do 1. srpnja, a na natječaj se javilo 7 potencijalnih izvođača radova i izabran je najpovoljniji, tvrtka Hidromont-SB d.o.o. i oni bi trebali uskoro započeti radove na južnoj tribini. Južna tribina je vrlo bitna jer će u njoj biti svi oni najvažniji sadržaji jednog stadiona.“, izjavio je gradonačelnik Mirko Duspara prilikom potpisivanja ugovora. 

Rok izvođenja radova je dvanaest mjeseci, a u sklopu tribine nalazit će se svlačionice za igrače, prostori za sudce, delegate, doping kontrole, privremene sanitarije, VIP lođa s lounge prostorom s popratnim sanitarijama i servisnim prostorima, prostor za trening igrača i teretanu, sobu za liječnika, caffe bar za posjetitelje, soba hitne pomoći, prostor za prodaju karata, klupske prostorije i uredske prostorije sa servisnim prostorima i sanitarijama te prostor za komentatore i medije. Za VIP gledatelje predviđeno je 120 mjesta sa zatvorenim lounge prostorom u pozadini. Gledateljima je predviđeno 1400 sjedećih mjesta (ne uključujući VIP) te 6 mjesta za osobe s invaliditetom. Bruto površina buduće građevine južne tribine iznosi 1715 m2. 

„Nastojat ćemo da se ovaj vrlo vrijedan projekt za grad Slavonski Brod odradi u zahtijevanoj kvaliteti. Sve ovo utječe izuzetno na promociju sporta u Slavonskom Brodu. Do sada je jako puno uloženo u sport, a završetkom izgradnje  južne tribine dobit će se jedan vrlo lijep kompleks od Sportske dvorane „Vijuš“, Gradskih bazena, pomoćnih terena, glavnog terena, zgrade kajak-kanu klubova. Slavonski Brod dugo je ovo čekao i zato se nadam i vjerujem da ćemo ovaj projekt završiti na vrijeme.“, zaključio je direktor tvrtke Hidromont-SB d.o.o. Vjekoslav Galić. 

15.10.2021 14:38:40

Facebook Twitter Instagram