Vijesti

Povijesni dan za MBP: Završetak uređenja Magistrata za stalni postav

Muzej Brodskog Posavlja potpisao je okvirni Sporazum kojim je, nakon godina čekanja, omogućen završetak uređenja 85 godina stare zgrade Magistrata. Podsjetimo, stara zgrada Gradskog magistrata, smještena u blizini Franjevačkog samostana, predstavlja buduću lokaciju stalnog postava Muzeja Brodskog Posavlja. A cijeli projekt konačnog završetka obnove ne bi bio moguć da se nisu uključili Ministarstvo kulture i Brodsko posavska županija, rekao je ravnatelj brodskog Muzeja Hrvoje Špicer.

Županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Anica Vulašinović kazala je kako završetak ovog objekt nije završena priča MBP. Naime županija je Muzej kandidirala u jedan razvojni regionalni projekt Slavonije Srijema i baranje.

Realizacija ovog projekta traje već tri godine, a potom se ide na opremanje stalnog postava i vjerujemo da će ispuniti cilj, a to je prezentacija javnosti stalnog postava Muzeja, istaknula je pročelnica Vukašinović..

Na ovom hvale vrijednom projektu sudjeluju Brodsko-posavska županija kao osnivač , Muzej  Brodskog-Posavlja te  izvoditelji radova - zajednica ponuditelja -  Vukojević Gradnja i Promet građenje d.o.o. iz Požege.  Vrijednost ugovorenih radova je 7.775 910 kn,  bez PDV-a odnosno 9.719. 887, 91 kn  s PDV-om.

Sporazum je potpisao brodsko posavski župan Danijel Marušić: 

 

30.06.2020 13:44:00

Facebook Twitter Instagram