Vijesti

POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE S OSMIJEHOM UZ RADIO SLAVONIJU!

Radio Slavonija i ove godine za prvi dan škole darivala je prvašiće, našom tradicionalnom akcijom Povratak u školu 2018. Kako i svake godine, posjetili smo niz županijskih osnovnih škola, u sedam općina Brodsko posavske županije. Prvi dan škole počeli smo u sibinjskoj OŠ Ivana Mažuranića, gdje je u prve razrede krenulo oko 40 učenika ove osnovne škole. Dočekali su nas načelnik Josip Pavić i ravnatelj OŠ Josip Šišmanović, koji su ih u suradnji s Radio Slavonjom darivali i poželjeli im uspješnih osam osnovnoškolskih godina. 'Ovo je razlog za optimizam i osmijeh, i raduje nas prepuna školska dvorana u situaciji kad se u škole upisuje sve manje djece. Stoga, prostora za budućnost ima, poručio je ravnatelj Šišmanović. 

Druga ekipa Radio Slavonije već je bila u Šušnjevcima, u općini Bukovlje, gdje je u područnu školu upisano šest prvašića, što je čak i povećanje u odnosu na proteklu školsku godinu kad ih je bilo upisano ukupno petero. Dobrodošlicu je poželio načelnik Bukovlja Davor Petrik, koja im se i ove godine odlučila uljepšati im ovaj dan. Financiraju udžbenike od prvog do osmog razreda, za oko 250 učenika ove općine, što je svakako hvale vrijedan potez. 

U Slavonskom Kobašu (općina Oriovac) prvašiće i našu ekipu dočekali su zamjenica načelnika Željka Čorak i ravnateljica tamošnje OŠ DR Stjepana Ilijaševića, Darija Jozić Ratković. Kako je istaknula Željka Čorak, i ove godine ova se osnovna škola može pohvaliti istim brojem učenika prvih razreda kao i protekle, pa čak i nekoliko više. 'Uveli smo praksu da nabavljamo radni materijal za sve učenike ove općine, što je veliko olakšanje roditeljima pa i način da ih zadržimo na ovome području, zaključila je Čorak.- 'Najvažniji nam je onaj dječji osmijeh, i želimo im sretan početak uspješne školske godine', kazala je ravnateljica Jozić Ratković. 

Škola za život provodi se u općini Cernik, u OŠ Matija Gubec. Djecu je kao i svake godine dočekao ravnateljstvo škole i načelnik Cernika Vitomir Žakić poručivši kako je iznimno ponosan na tu činjenicu. 'Mi smo tu da učenicima pomognemo, i to na način koji možemo, primjerice opremanjem, pa smo dobili i jednu pametnu klupu u suradnji s TZ Brodsko posavske županije. Iako je manje djece upisano ove godine, nadamo da će situacija biti drukčija iduće godine', rekao je načelnik Žakić.


U nastavku dana naše  ekipe posjetili su još i OŠ Antun Matija Reljković Bebrina, gdje nas je dočekao načelnik Ivan Brzić sa suradnicima, koji nam je rekao da je čak sedam više prvašića u odnosu na prošlu godinu, što jee, u današnje vrijeme uspjeh za jednu općinu. Škola i općina odlično surađuju, a osim energetske obnove koja traje, pripremaju i dokumentaciju za prijavu za natječaj za prijavu sedam objekata u općini , takođeer za energetsku obnovu.. U Bebrini su danas bili i čelnici BPŽ, a resorna pročelnica Anica Vukašinović nam je kazala kako nam ova šk.godina daje razloga za optimizam: 'obzirom na stanje proteklih godina ove je godine upisano 75 prvašića više u odnosu na godinu ranije. 

Nastojimo unaprijediti i infrastrukturu naših škola i omogućiti učenicima primjerene uvjete za obrazovanje. kao osnivač škola u BPŽ nastojimo provoditi i projekte koji doproinose poboljšanju rada s učenicima, poput Pomoćnika u nastavi ili projekta EUreka. Eksperimentalna kurikularna reforma nešto je čemu se svi radujemo, kako bismo školski sustav prilagodili potrebama naših učenika', kazala je pročelnica Vukašinović...

 AKCIJU POVRATAK U ŠKOLU OMOGUĆILI SU BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA, OPĆINE BUKOVLJE, BEBRINA, CERNIK, SIBINJ, ORIOVAC I VELIKA KOPANICA. 

PRVI DAN ŠKOLE SPONZORI 2018

 ZAHVALJUJEMO SPONZORIMA  KOJI SU NAPUNILI ŠKOLSKE TORBE PRVAŠIĆA – KNJIŽARE VBZ I ZNANJE TE DISKONT PIĆA TERI.

 

Facebook Twitter Instagram