Vijesti

Požega će do kraja 2024. dobiti novi dječji vrtić 'Pod gradom'

 Svečanim polaganjem kamena temeljca obilježen je početak projekta izgradnje dječjeg vrtića „Pod gradom“. Ceremoniji su prisustvovali ministar znanosti i obrazovanja prof.dr. Radovan Fuchs, državna tajnica doc.dr. Iva Ivanković, županica Požeško – slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić te lokalni dužnosnici i ostali predstavnici zajednice, stvarajući radostan trenutak koji će imati dugoročne pozitivne učinke na razvoj dječje skrbi u Požegi.

U sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizma Nacionalnog plana oporavaka i otpornosti, za projekt Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića „Pod gradom“ Požega, Gradu Požegi dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.299.621,74 eura za izgradnju i opremanje područnog vrtića kojim će se povećati kapacitet za 128 djece jasličke i vrtićke dobi čime će ublažiti problem nedostatnog broja raspoloživih mjesta za upis djece u predškolske ustanove na području grada Požege. Ukupna vrijednost projekta je 3.200.017,49 eura. Predviđeni završetak izgradnje je do kraja 2024. godine.

Kamen temeljac blagoslovio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, a u svečanosti su sudjelovala i djeca Dječjeg vrtića Požega koja su pustila balone dobrih želja.

Očekuje se da će izgradnja vrtića biti završena u planiranom roku te da će objekt postati središnje mjesto igre, učenja i razvoja za najmlađe Požežane.

29.12.2023 16:22:36

Facebook Twitter Instagram