Vijesti

Pred nama je 13. izdanje Festivala amaterskih kazališta

U ponedjeljak, 31. kolovoza počinje 13. izdanje Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu.

Uz podršku Grada Slavonskog Broda, Festival organizira Satiričko kazalište mladih koje od 2006. godine djeluje u Slavonskom Brodu i pripada samom vrhu kazališnog amaterizma u Hrvatskoj. Ove godine slogan festivala je „13. FAK good luck“. Na Festivalu će nastupiti ukupno 6 kazališnih amaterskih družina, a posjetitelji će imati priliku pogledati 7 kazališnih predstava. Sve izvedbe počinju u 20,15 sati, ulaz je slobodan i sve predstave će se odigrati na otvorenom, na platou Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Nastupe i izvedbe glumačkih umjetnika pratit će stručno povjerenstvo čiji su članovi akademski glumci i lutkari Luka Stilinović, Matej Safundžić i Andrija Krištof te profesorica književnosti i književna kritičarka Darija Mataić Agičić.

Festival amaterskih kazališta je tradicionalna manifestacija koja iz godine u godinu raste i postaje neizostavno događanje na kalendaru ljubitelja kazališta. Tako će i ove godine svi brodski ljubitelji kazališta imati priliku uživati pod otvorenim zvjezdanim nebom u dobrim izvedbama amaterskih kazališta iz Hrvatske. I ove godine Festival amaterskih kazališta nudi uistinu bogat program i zanimljive predstave. Pozivamo sve zainteresirane građane da dođu i uživaju u kazališnim izvedbama mnogih glumačkih talenata.

Ovogodišnji program (31. kolovoza – 5. rujna 2020. godine):

31. 08. (ponedjeljak) - Svečanost otvaranja 13.FAK-a i izvedba predstave „NEKAD I SAD”, monodrama, Đurđica Seleš, Dramska udruga „Kaj”, Zabok

01. 09. (utorak) – „TAMO GDJE TUGA SPAVA”, Kazalište „Nova Scena”, Vinkovci

02. 09. (srijeda) -  „ŠTA TRI DLAKE MOGU DA NAPRAVE...” (Zvonimir Toldi)  - KUD „Eugen Kumičić”

03. 09. (četvrtak) – „A ŠTO RADE ROMEO I JULIJA?” (Željko Viculin-Ephraim Kishon) - Sinjsko amatersko kazalište, Sinj

04. 09. (petak) – „FRAGMENTI SNOVA” (Marko Dragičević i ansambl) BJELOVARSKO KAZALIŠTE – Bjelovar

NOĆNA PREMIJERA, nakon predstave: A.S.PUŠKIN-P.SHAFFER-S.STILINOVIĆ: „MOZART I SALIERI“, premijera SKM-a

05. 09. (subota) – „MI DJECA S KOLODVORA ZOO“ – SKM

Svečanost dodjele nagrada i zatvaranje Festivala

29.08.2020 09:25:04

Facebook Twitter Instagram