Vijesti

Predstavljanje besplatnih radionica u sklopu Europske godine vještina

 Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Kući Europe u Zagrebu, A. Cesarca 4-6, u ponedjeljak 11. studenoga 2023. u 11 sati održat će za medije predstavljanje postignuća u sklopu Europske godine vještina 2023. Medijima će se pritom obratiti državni tajnik u Ministarstvu Ivan Vidiš, kontaktna točka za Europsku godinu vještina u Hrvatskoj i v.d. voditeljica Predstavništva i voditeljica medija za Komisiju Andrea Čović Vidović.

Govorit će i dvije korisnice vaučera za obrazovanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti: Marina Matijević koja se dodatno educirala u području gospodarenja otpadom te Ines Bašić koja je stekla dodatne vještine iz internetskog marketinga i brendiranja.

Molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije do sutra (petak), 10. studenoga 2023. u 16.00 sati, na e-mail adresu comm-rep-zag-media@ec.europa.eu.

 

BESPLATNE EDUKACIJE U KUĆI EUROPE

Predstavništvo Europske komisije predstavit će pritom i šest besplatnih radionica otvorenih za građane koje smo od 14. do 30. studenoga 2023. organizirali u Kući Europe u Zagrebu (Augusta Cesarca 4-6) u suradnji s riječkim Veleučilištem PAR, obrazovnim sustavom Algebra Grupa, američkim koledžem Rochester Institute of Technology Croatia te izdavačkom kućom Profil Klett.

  • Veleučilište PAR - Kako prepoznati i implementirati europsku dimenziju u nastavne sadržaje?, u utorak, 14. studenog, u 13.00 sati
  • Algebra Budućnost tržišta rada: AI će promijeniti i Vaš posao, u ponedjeljak, 20. studenog, u 9.30 sati
  • RIT Croatia - Digitalni servisi na online platformama, u srijedu, 29. studenog u 12.00 sati
  • Profil Klett - Zašto i kako postati Google referentna škola, u srijedu, 29. studenog, u 10.00 sati i Fleksibilno i inovativno obrazovanje, u četvrtak, 30. studenog u 10:00 sati

Profesor Marko Turk s Veleučilišta PAR održat će radionicu Kako prepoznati i implementirati europsku dimenziju u nastavne sadržaje? namijenjenu nastavnicima osnovnih i srednjih škola. Tema radionice posebno je bitna za nastavnike strukovnih škola i predmeta Građanski odgoj. Tijekom Algebrine radionice Budućnost tržišta rada: AI će promijeniti i Vaš posao fokus će biti na razvoju, korištenju i utjecaju generativnih AI alata na tržište edukacije i tržište radaOsim radionice, Algebra će tijekom predavanja na temu prezentirati Portal za napredno praćenje tržišta rada i obrazovanja kojim moguće pratiti karijere te kretanje na tržištu rada do razine grada u Republici Hrvatskoj koristeći informacije relevantnih izvora. Radionicu Digitalni servisi na online platformama održat će izv. prof. dr. sc. Martin Žagar sa sveučilišta Rochester Institute of Technology Croatia. Tijekom ove radionice sudionici će imati priliku produbiti svoje digitalne vještine, naučiti koristiti specifične alate i tehnologije te se moći lakše prilagoditi radu u digitalnom okruženju. Radionice Profila Klett Zašto i kako postati Google referentna škola te Fleksibilno i inovativno obrazovanje namijenjene su nastavnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola te studentima nastavničkih smjerova. Prva radionica predstavit će mogućnosti unaprjeđenja vještina u poučavanju i upravljanju školom kako bi uspješno odgovorili na izazove 21. stoljeća kroz integraciju tehnologije u nastavu. Tijekom druge radionice sudionici će se upoznati s inovacijama u svijetu digitalnih sadržaja, strategija poučavanja te poticanja kreativnosti i inovativnosti kod učenika.

Prijava na pojedine radionice: https://forms.office.com/e/5UyGBPP50u

 

O EUROPSKOJ GODINI VJEŠTINA

Europska godina vještina 2023. inicijativa je Europske unije posvećena promicanju i jačanju vještina građana diljem kontinenta. Cilj je potaknuti obrazovanje, osposobljavanje i razvoj vještina kako bi se pojedincima omogućila bolja integracija na tržištu rada, potaknula inovacija te poticalo cjeloživotno učenje. Kroz različite programe, kampanje i događanja, inicijativa također naglašava potrebu prilagodbe vještina radne snage digitalnom dobu te potiče uključenost, osiguravajući da svi imaju pristup obrazovanju i mogućnost razvoja vještina bez obzira na socioekonomski status ili dob.

https://croatia.representation.ec.europa.eu/news/europska-godina-vjestina-2023-2022-10-12_hr

09.11.2023 12:31:45

Facebook Twitter Instagram