Vijesti

Predstavljena digitalizacija novina „Glasnik županije Požeške“

U Dvorani mudrosti Gradske knjižnice u Požegi je održano predstavljanje projekta digitalizacije najstarijih požeških novina, „Glasnika županije požeške“, koji je izlazio u periodu od 1891. do 1919. godine.

Te novine su izrazito tražene od strane muzejskih korisnika i izvor su vrijednih informacija i podataka o životu u Požegi s prijelaza 19. na 20. st. Na ovaj način omogućili smo našim korisnicima pregledavanje ovih sadržaja iz udobnosti svog doma i to u vremenu kad oni požele. Nije više nužno doći u muzej i pregledavati traženi sadržaj. Ovo su osnovni razlozi zbog kojih smo se odlučili na digitalizaciju ovih novina.

Prisutne je pozdravila Mirela Pavličić Hein, ravnateljica muzeja koja se zahvalila Gradskoj knjižnici Požega na ustupljenom prostoru i suradnji te Gradu Požegi na financijskoj potpori. Gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević istaknuo je važnost ovog projekta za Grad Požegu te izrazio potporu i budućim sličnim projektima.

Projekt je predstavila Ivana Domanović, kustosica Povijesnog odjela i autorica projekta koji je napravljen u suradnji s tvrtkom Point d.o.o. iz Varaždina. 

03.08.2021 15:51:17

Facebook Twitter Instagram