Vijesti

Prekršajne prijave protiv alkoholiziranih vozača

 Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 13. kolovoza, u 17.50 sati, prilikom redovite granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, otkrili su krivotvoreni PCR test. Naime, prilikom granične kontrole, 20-godišnji vozač osobnog automobila, zagrebačkih registracijskih oznaka, policijskim službenicima je predočio negativan PCR test za koji su policajci izrazili sumnju da bi se moglo raditi o krivotvorini, što je i potvrđeno daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka, podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, te je istom određena sigurnosna mjera samoizolacije i upućen je na adresu prebivališta.

U ČETIRI NAVRATA IZ ISTE TRGOVINE OTUĐILA RAZNE PROIZVODE

Kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakinjom, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju u počinjenje četiri (4) kaznena djela krađe iz iste trgovine. Osumnjičena je, od 4. lipnja do 13. kolovoza, u četiri navrata iz trgovine u Slavonskom Brodu, otuđila više parfema i druge razne kozmetičke proizvode. Policijski službenici su odgovornoj osobi oštećene trgovine uručili potrebite podatke radi pokretanja privatne tužbe.

VOZAČI S VISOKIM KONCENTRACIJAMA ALKOHOLA I DROGA ISKLJUČENI IZ PROMETA I ZADRŽANI U POLICIJI

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 13. do 15. kolovoza, proveli su preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola i droga. Pritom su utvrdili ukupno 121 prometni prekršaj, od kojih 48 prekršaja nepropisnih brzina, 23 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 2 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Niže su nabrojani slučajevi u kojima su policijski službenici u organizmu vozača očitali visoke koncentracije alkohola:

Dana 13. kolovoza, oko 21 sati, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, policijski službenici su zbog prekoračenja brzine kretanja zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,14 promila.

U Slavonskom Brodu, u Ulici J. Rimca, dana 14. kolovoza, u 19,30 sati, policajci su u prometu zaustavili osobni automobil i 62-godišnjeg vozača u čijem organizmu su alkotestom očitali koncentraciju alkohola od 2,57 promila.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 14. kolovoza, u 20.10 sati, policijski službenici su iz prometa isključili alkoholiziranog 52-godišnjaka (2,14 promila alkohola u organizmu) i zadržali u službenim prostorijama Policijske postaje Okučani na otriježnjenju.

Dana 15. kolovoza, u 3,50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ul. V. Došena, policajci su nadzirući promet, utvrdili da 52-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,46 promila.

Policijski službenici su alkoholizirane vozače isključili iz prometa i zadržali u službenim prostorijama policije na otriježnjenju, te protiv istih podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U Novoj Gradiški, u Štrosmajerovoj ulici, 15. kolovoza, u 1,20 sati, policijski službenici su prilikom redovitih nadzora, kontrolirali 22-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,13 promila) i droga, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Također je od njega oduzeto 11,2 grama droge marihuane. Vozač je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

POLICIJI DRAGOVOLJNO PREDAN PUŠKOMITRALJEZ, BOMBE, STRELJIVO

U sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, dvije osobe sa područja u nadležnosti rada Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom čišćenja obiteljskih kuća pronašli su oružje, odlučili se na dragovoljnu predaju i odmah pozvali policiju na 192. Policijski službenici su nakon poziva, izašli na mjesto pronalaska i preuzeli na siguran način jedan puškomitraljez, tri okvira za streljivo, 85 komada streljiva 7,65 x 39 mm, te dvije ručne bombe (M75 i M91).

Građani i dalje mogu u sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, vremenski neograničeno i bez sankcija. Važno je ne donositi oružje u policiju zbog opasnosti od transporta, već policiju pozvati na broj 192, koji će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. 

16.08.2021 11:18:12

Facebook Twitter Instagram