Vijesti

Premijer Plenković posjetio Slavonski Brod

 Povodom obilježavanja 30. godišnjice rada i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice u Brodsko-posavskoj županiji, jučer je upriličena proslava, a tim je povodom i premijer Andrej Plenković posjetio Slavonski Brod.

Prije samog programa, premijer i Predsjedništvo stranke održali su sastanak sa predsjednikom HDZ-a Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem koji se zahvalio na vremenu koje su im posvetili posljednje četiri godine, kako bi u BiH zauzeli mjesto u političkom životu koje im pripada te oplemenili život Hrvata u državi.

A pred prepunom dvoranom, samih početaka stranke prisjetio se jedan od osnivača dr. Tomislav Teskera, koji je kazao da su povjerenje građana opravdali već na prvim izborima. 

Okupljene je pozdravio i domaćin obilježavanja, čelnik Županijske organizacije HDZ-a, Pero Ćosić, koji je kazao da utemeljitelji mogu biti ponosni jer stranka ni danas ne odstupa od temelja koje postavio prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman- U  političkom spektru HDZ se jasno pozicionirao kao državotvorna stranka koja čvrsto zastupa tradicionalne, narodnjačke i demokršćanska vrijednosti. HDZ je stranaka koja okuplja u zajedništvu čuva suverenost Republike Hrvatske i zajedno sa svojim prijateljima iz Europske unije gradi snažnu Europu u svijetu punom izazova, kazao je Ćosić.

Župan Danijel Marušić podsjetio je na jedinstvo pri stvaranju stranke, a na isto se pozvao i premijer Plenković. Osim što je naglasio kako mu je iznimno drago biti ovdje, podsjetio je na nedavna događanja u Đuri Đakoviću, kazavši da se Vlada založila za opstanak i profitabilnost tvrtke, svjesna koliko ona znači građanima ovoga kraja. Nakon državnih jamstava, već se lakše diše, kazao je Plenković, dodavši da vidi promjenu društvene atmosfere.

Ovom prilikom također se osvrnuo na skorašnje unutarstranačke izbore, rekavši da se konkurencije ne boji i da je na čelo stranke došao u dobroj vjeri, a tako su zajednički odnijeli i prvu pobjedu na izborima. Što se tiče kritika iz drugog tabora, takozvane Opcije za promjene, kazao je da se ne boji sučeljavanja.

Facebook Twitter Instagram