Vijesti

PRIJE 26 GODINA KONSTITUIRANA JE BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA

Dan je Brodsko posavske županije. Naime, 15. travnja 1993. godine održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Brodsko posavske županije-. U sklopu programa obilježavanja Dana županije, koji je 16. travnja, u utorak, bit će položeni vijenci ispred Središnjeg križa na slavonskobrodskom groblju te Spomen obilježja poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški. 

U Glazbenoj školi Slavonski Brod 10 sati počinje svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama biti dodijeljena županijska priznanja i nagrade. 

Zlatni grb, nagrada za životno djelo:

prof.dr.sc. Bojan Jelaković, za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju zdravstvene djelatnosti, osobito u istraživanju i otkrivanju uzročnika endemske nefropatije.

Plaketa Brodsko posavske županije:

Udruga Sikirevački motivi, Državni arhiv Slavonski Brod, Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti dislocirani studij u Slavonskom Brodu i Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Godišnja nagrada Kovanica od zlata: 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ilija Šarčević iz Sikirevaca, zatim Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivan Pospišil iz Starog Petrovog Sela, Dunja Vanić, Zlatko Bunjevac, Ivo Đogaš, Karlo Trlin, Damir Ocvirek, Ivan Kuprešak

 Povelje zahvalnosti Brodsko-posavske županije: 

Mario Mandžukić i Ivica Olić, za osobite sportske rezultate i doprinos promociji Brodsko-posavske županije 

 

Facebook Twitter Instagram