Vijesti

PRIVODI SE KRAJU PROJEKT POŽEŠKOG ŠPORTSKOG SAVEZA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Požeški športski savez kao nositelj, uz partnere Grad Požegu i Sportski klub „Croatia“ privodi kraju projekt pod nazivom Zajedno u športu koji je u cjelosti sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda 'Operativni programi učinkoviti ljudski potencijali'.

Iznos projekta je 809,418.60 kuna, a trajanje 18 mjeseci, te završava 18. ožujka završnom konferencijom.. Ciljevi projekta su poboljšati pristup i sudjelovanje u sportskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju s ciljem povećanja socijalne uključenosti.

Aktivnosti projekta su unaprjeđenje i proširenje sportskih i rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, integracija osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u redovite programe sportskih i rekreativnih aktivnosti, osiguranje pristupačnosti sportskim građevinama za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, nabava opreme za proširenje športskih i rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju u ukupnoj vrijednosti od 176.400,00kn. Osim voditelja projekta zaposlene su još dvije osobe, sportski trener i fizioterapeut koji radi s korisnicima na aktivnostima, a od aktivnosti provode se tjelovježba, boćanje, pikado, kuglanje. 

Ovaj projekt će imati pozitivan utjecaj na ciljanu skupinu, jer će kroz provedbu projekta osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama, sudjelovanjem u sportskim aktivnostima steći nova znanja i vještine na neformalan način, smanjit će se rizik od socijalne isključenosti, a ujedno će se povećati motivacija, samopouzdanje, što će posljedično imati pozitivan utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje osoba. Cilj je da se kroz projektne aktivnosti stvore potrebni uvjeti za bavljenje sportom.

Sudjelovanjem u sportskim aktivnostima, razvit će pozitivne društvene stavove i vrijednosti, kao i vještine i kompetencije pojedinca, među ostalim transverzalne vještine kao što su sposobnost kritičkog razmišljanja, preuzimanje inicijative, rješavanje problema i rada u suradnji s drugima.

04.03.2020 15:17:00

Facebook Twitter Instagram