Vijesti

Program Coca-Colina podrška mladima u Osijeku i u ovoj godini

Nakon prošlogodišnjega ciklusa, u kojemu su trodnevne radionice projekta Coca-Colina podrška mladima održane u Osijeku, pozitivne reakcije i veliko zanimanje potaknuli su Coca-Colu HBC Hrvatska da i ove godine, od 3. do 5. listopada, ponovno omogući mladim Osječanima besplatnu izobrazbu pod vodstvom iskusnih predavača.  

Program Coca-Colina podrška mladima namijenjen je nezaposlenim mladim osobama u dobi od 18 do 30 godina koje su završile obrazovanje, a ne mogu pronaći posao te ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja. Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima, a s namjerom da se što većemu broju mladih omogući dodatno obrazovanje program će Coca-Colina podrška mladima ove godine obuhvatiti gotovo 1000 polaznika.

Nakon radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, koje su u prošlogodišnjemu ciklusu radionica pomogle čak 30 % mladih polaznika u pronalasku zaposlenja. Također će životopisi polaznika ostati u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta.

Potvrdu je dobio i polaznik programa Marko Perković: „Nakon što sam prošle godine čuo brojne pozitivne reakcije o Coca-Colinu programu, s nestrpljenjem sam čekao da se radionice ponovno održe u Osijeku. Sad mogu sa sigurnošću reći kako su ispunile sva moja očekivanja. Osim odličnih predavača, vrlo korisnih znanja i dobro osmišljenih radionica posebno bih istaknuo druge sudionike s kojima namjeravam ostati još dugo u kontaktu”, rekao je Marko.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenijela Kristina Popović Vuić, stručnjakinja Grupe Selectio, specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će govoriti iskusni predavači: Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Program će se Coca-Colina podrška mladima nakon Osijeka nastaviti u Slavonskome Brodu od 10. do 12. listopada, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice na mrežnoj stranici projekta (https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/).


O Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. Sjedište je tvrtke u Zagrebu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju s pomoću šest tvrtkinih skladišta i distribucijskih centara. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea te robnih maraka pod ovlasnicom drugih tvrtka. Coca-Cola HBC Hrvatska neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere radi osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima tvrtka posluje.

Coca-Cola HBC Hrvatska dio je skupine Coca-Cola HBC, koja posluje u 28 država i opskrbljuje tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Skupina je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji napitaka u sklopu svjetskoga i europskoga Dow-Jonesova indeksa održivoga razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu: https://hr.coca-colahellenic.com/hr/


 

 

Facebook Twitter Instagram