Vijesti

Proizvodi Đure Đakovića i u Belgiji

 Predstavnici regionalnih medija iz cijele Hrvatske, uključujući i Radio Slavoniju, ovih dana borave u Bruxellesu na Seminaru za regionalne medije.

Tamo će se susresti sa hrvatskim europarlamentarcima kako bi popratili njihov rad, ali i približili Europski parlament građanima uoči izbora koji će se održati u svibnju. U sklopu ovog projekta, medijski djelatnici posjetili su i Antwerpen, odnosno tvrtku ISWA (International solid waste association) gdje ih je dočekao direktor Tom de Bruyckere.

'Zero waste' politika je utopija, naglasio je, no čine sve što mogu da otpad svedu na minimum kroz edukaciju građana i razvrstavanje otpada- na kraju razvrstavanja ostaje rezidualni dio otpada koji se koristi za proizvodnju energije, a 72% belgijskih građana razdvaja otpad kod kuće.

Kao misiju uzeli su si zadatak smanjiti proizvodnju smeća na minimum po glavi stanovnika, a de Bruyckere ovom je prilikom naglasio da u tvornici koriste i proizvode brodskog Đure Đakovića. To je jedan od razloga zašto su hrvatske novinare dočekali sa izvješenom hrvatskom zastavom. 

21.11.2018 09:39:13

Facebook Twitter Instagram