Vijesti

projekt Bersiana - Koncert u Glazbenoj školi

U čast jednom od najznačajnijih hrvatskih skladatelja, Blagoju Bersi, a povodom 145 godina od njegovog rođenja i 85 godina od njegove smrti, Glazbena škola Slavonski Brod organizira projekt pod nazivom Bersiana.

Projekt su osmislili učenici i profesori iz triju srednjih glazbenih škola, a to su Glazbena škola Slavonski Brod, Glazbena škola Blagoja Berse iz Zagreba te Glazbena škola Blagoje Bersa iz Zadra. 
Koncert će sadržavati izabrana djela iz skladateljeva opusa na kojemu možemo pronaći klavirske, vokalne, zborske, komorne i orkestralne skladbe.
Cilj projekta je ujediniti suradnju između glazbenih škola, ali i potaknuti svijest o važnosti hrvatske glazbene baštine-kojoj pripadaju i djela Blagoja Berse.
U projektu sudjeluje oko 150 učenika i 30-ak njihovih profesora, koji će se ujediniti kako bi zajedno proslavili i obilježili spomen na značajnog skladatelja.

Prvi koncert održat će se u petak, 16. studenog 2018. godine u Velikoj dvorani Glazbene škole Slavonski Brod s početkom u 19.30 sati.

Facebook Twitter Instagram