Vijesti

Promocija studenata Strojarskog fakulteta

 Danas je u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić održana svečana promocija za sveučilišne specijaliste strojarstva, magistre inženjere strojarstva i sveučilišne prvostupnike inženjere strojarstva sa Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Tom je prigodom dekan prof.dr.sc. Ivan Samardžić kazao kako je ponosan što ima čast uručiti diplome- Svi smo presretni. Nakon jednog napornog rada, došli smo do kraja. Naravno, za naše studente to nije kraj, neki nastavljaju studij u Slavonskom Brodu ili na drugim fakultetima, neki rade, neki će se zaposliti, ali to je jedna nova stranica u našim životima nakon vrlo uspješno obavljenog posla.

Nakon diplomiranja 226 studenata, postavlja se pitanje koliko će njih ostati u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, a dekan Samardžić ima odgovor- Svatko od nas treba napraviti ono što može. Ne treba raditi ono što čovjek ne može i za što nije pozvan da radi. Mi smo tu da damo studentima znanje, da povežemo studente s gospodarstvom, prepoznamo najbolje i promoviramo izvrsnost i pozitivne vrijednosti u ovom društvu i da svi radimo na boljoj Hrvatskoj. Znači, radimo ono što najbolje znamo. 

Dekan se usput osvrnuo na ideju osnivanja Sveučilišta u Slavonskom Brodu- To se može ako se hoće riješiti. Novac ne smije biti ono što nas vodi, nego daleko veći interes. Ako ima onih koji su to već napravili, onda nema razloga da se ne napravi i u Brodu. Što se tiče Strojarskog fakulteta, mi već danas možemo startati sa uspješnom pričom sveučilišta u Brodu. 

Facebook Twitter Instagram