Vijesti

Pronašao ubojito sredstvo na njivi

 Iz Policijske uprave Brodsko-posavske izvijestili su o događanjima ovog vikenda, u kojima je građanin, između ostaloga, pronašao i ubojita sredstva na njivi, bilo je prebrzih vozača, fizičkih sukoba, ali i alkoholiziranih vozača.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana, (14. lipnja), na području općine Dragalić, oko 8 sati, 45-godišnjak je nazvao policiju i prijavio pronalazak eksplozivne naprave u njivi. Na mjesto događaja je izašao stručno osposobljeni policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske koji je utvrdio da se radi o topničkom zrnu 85 mm. Također u petak, oko 9.30 sati, 64-godišnjak je prijavio policiji pronalazak kubure i pet patrona, a koje je pronašao prilikom čišćenja tavana. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je utvrdio da se radi o ručno rađenoj kuburi i pet lovačkih patrona kalibra 20 mm. Policijski službenik je na siguran način preuzeo ubojita sredstva od dojavitelja. Policija još jednom apelira na građane da ne donose samoinicijativno ubojita sredstva u policijske postaje zbog velike opasnosti od aktiviranja istih u transportu, ali isto tako da ih ne odbacuju na javnim mjestima jer time dovodimo u opasnost svoje sugrađane, a najviše djecu koja iz znatiželje i nesvjesni opasnosti mogu doći u doticaj s odbačenim ubojitim sredstvima što može dovesti do tragedije.

 

FIZIČKI NASRNUO NA 35-GODIŠNJAKA I PRITOM GA TEŠKO OZLIJEDIO

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u petak, (14.lipnja) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela. Naime, policija ga sumnjiči da je u četvrtak, (13. lipnja) oko 9 sati, na području Slavonskog Broda, fizički nasrnuo na 35-godišnjaka te ga tom prilikom teško ozlijedio. Teško ozlijeđeni 35-godišnjak je prevezen u OB „Dr. Josip Benčević“, u Slavonskom Brodu, na ukazivanje liječničke pomoći gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici su 23-godišnjaka, uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Sudac istrage mu je odredio 30 dana istražnog zatvora, te su ga policijski službenici prepratili i predali u zatvor u Požegi.

 

KOD SREDANACA AUTOCESTOM A3 JURIO 230 KM/H

Posada policijskog presretača Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu (15.lipnja), oko 11.20 sati, kod Sredanaca, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, uhvatila je nesavjesnog 52-godišnjeg talijanskog državljanina, koji je osobnim automobilom talijanskih registarskih oznaka, autocestom jurio 230 kilometara na sat. Policajci su 52-godišnjeg vozača odmah na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.

 

U PREVENTIVNO-REPRESIVNIM AKCIJAMA POLICIJE UHVAĆENA 24 ALKOHOLIZIRANA VOZAČA

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 10. do 16. lipnja), utvrdili su 345 prometnih prekršaja. I dalje su najčešći, upravo oni prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), koji su ujedno i uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu. Utvrđeno je 157 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 88 nepropisnih brzina u naselju, te 69 izvan naselja.

 

Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3, kod Okučana, osobnim automobilom, austrijskih registarskih oznaka, jurio 30-godišnji hrvatski državljanin, iznosila je 255 km/h (utvrđeno 11. lipnja, oko 23.45 sati), a kroz naselje, u Bukovlju, 36-godišnjak je jurio osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka, brzinom od 102 km/h (utvrđeno 13. lipnja, oko 14.45 sati). U 35 slučajeva, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom. Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 24 alkoholizirana vozača, a od toga je 7 vozača imalo koncentraciju alkohola u organizmu veću od 1,5 promila, dok je najveća koncentracija alkohola u organizmu alko-testom je utvrđena 14. lipnja, oko 17 sati, u Starom Slatniku, 51-godišnjem biciklistu koja je iznosila 2,7 promila. 

Facebook Twitter Instagram