Vijesti

Proslava 113. rođendana Dragutina Tadijanovića (1905.-2007.)

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda organizirala je svečanost obilježavanja 113. rođendana Dragutina Tadijanovića, koji će se obilježavati tokom cijelog tjedna od nedjelje, 4 . studenoga do petka 9. studenoga 2018.

U nedjelju 4. studenoga je u 18:30 održana sveta misa za Dragutina i jelu Tadijanović, u crkvi Presvetog trojstva (Velikoj crkvi).

U ponedjeljak, 5. studenoga, u 18:00 sati je u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića održana Pjesnička večer i dodjela povelje "Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića", hrvatskom pjesniku i književniku Titu Bilopavloviću

Program se nastavio danas (u srijedu, 07. studenoga).

U Franjevačkom samostanu je održana Tadijina mala katedra književnih razgovora: Pjesnici i književnici - brodski gimnazijalci, povodom 100 godina slavonskobrodske gimnazije.

Program se nastavio u likovnom salonu Vladimir Becić, otvorenjem izložbe - "Dragutin Tadijanović: Ravnatelj instituta za književnost HAZU". Program su uveličali učenici glazbene škole svojim glazbenim programom.

U 12:00 sati, u spomen-domu Dragutin Tadijanović se održala dodjela pjesničke nagrade iz fonda Dragutina Tadijanovića, Zaklade hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, pjesniku Draženu Katunariću.

U petak, u 18:00 sati nas čeka finale u područnoj školi Jelas, osnovne škole Hugo Badalić. Gdje će biti organiziran književno-zabavni kviz o životu i dijelu Dragutina Tadijanovića.

Facebook Twitter Instagram