Vijesti

PROVALNICA UHVAĆENA „NA DJELU“

 Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, intervenirali su 31. listopada, po dojavi o provali u obiteljsku kuću u Sibinju. Pritom je utvrđeno da je 37-godišnjakinja u vremenu od 16.30 do 17.10 sati, provalila prozor na obiteljskoj kući, ušla u unutrašnjost te iz jedne sobe otuđila veću količinu raznog nakita (prstenje, lančići, naušnice i dr.). Po izlasku iz kuće ju je uočio član obitelji vlasnika kuće, nakon čega je pobjegla sa otuđenim predmetima. Policajci su osumnjičenu ubrzo (17.15 sati) uhitili, kao i 36-godišnjaka u 17.45 sati na području Slavonskog Broda, a koji je također prethodno bio u Sibinju, u blizini kuće u koju je osumnjičena provalila, čekajući ju u osobnom automobilu. Policijski službenici su otuđeni predmete pronašli, oduzeli od osumnjičene i vratili vlasniku. Protiv oboje policija podnosi kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, dok su 37-godišnjakinju uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom u Županijsko državno odvjetništvo. Dana 2. studenoga 37-godišnjakinja je privedena kod suca istrage Županijskog suda, koji joj je odredio jednomjesečni istražni zatvor, te je u 12.15 sati, predana u zatvor u Požegi. Policijski službenici također protiv osumnjičene podnose prekršajni nalog sukladno Zakonu o prebivalištu, jer nije u zakonskom roku podnijela zahtjev za promjernu prebivališta. 

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA


Tijekom vikenda, policijski službenici Policijske uprave intervenirali su u tri slučaja remećenja javnog reda i mira, od čega dva puta u Slavonskom Brodu, te jedan puta u Novoj Gradiški. 

U prvom slučaju, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, intervenirali su povodom dojave o tučnjavi na odmorištu Marsonia – jug, u Slavonskom Brodu (dana 2. studenoga, oko 22 sata). Dolaskom na mjestu događaja, policajci su uočili tragove tučnjave (palice, razbijeno staklo, ostatke zapaljenih “bengalki“ i sl.). U 23.15 sati, u Trnjanima, policajci su kontrolirali kombi vozilo sa područja Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u kojem su se nalazile dvije osobe u dobi od 20 i 21, a koje su uhićene zbog sumnje u počinjenje prekršaja. Oko 23.30 sati, u blizini benzinske postaje, u Sl. Brodu, policajci su pronašli dvije maloljetne osobe (te odmah obavijestili roditelje) sa područja Policijske uprave osječko-baranjske. Liječničkim pregledom jednog maloljetnika konstatirane su lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju utvrđivanja činjenica vezano uz spomenuti događaj, pronalaska sudionika, te podnošenja odgovarajućih prijava.

U drugom slučaju, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 2./3. studenoga, tijekom nadzora javnog prostora, u Slavonskom Brodu, na Trgu S. Miletića, u vremenu od 23.50 do 0,10 sati, uočili su više osoba. Potvrdili su da se radi o 11 osoba (u dobi od 18 do 30), koje su konzumirali alkoholna pića na javnom prostoru. Svim prekršiteljima su uručena pisana upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

U trećem slučaju radilo se svađi i tučnjavi dvije alkoholizirane osobe (u dobi od 20 i 43), dana 3. studenoga, u 0,30 sati, u Novoj Gradiški, ispred jednog ugostiteljskog objekta. Pritom nije bilo tjelesnih ozljeda. Policajci su obojicu alkoholiziranih (1,96 promila i 1,57 promila) sudionika remećenja javnog reda i mira doveli i zadržali u policiji, te protiv njih podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.




NESAVJESNI VOZAČ IDE U ZATVOR NA 20 DANA


U srijedu (30.listopada), oko 21 sat, u Starom Petrovom Selu, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška zaustavili su osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Policajci su provjerom utvrdili da vozač automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te da se radi o recidivistu u prometu nakon čega je uhićen i doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška. U četvrtak (31.listopada), u 9 sati, nesavjesni vozač je uz optužni prijedlog doveden i predan na Općinski sud u Slavonskom Brodu (Stalna služba u Novoj Gradiški) gdje je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je 30-godišnjak proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 20 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 8 mjeseci.


UHVAĆEN ZA VOLANOM S 1,74 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU


U nedjelju (3.studenoga), u 4.25 sati, na području općine Cernik, policajci Policijske postaje Nova Gradiška zaustavili su osobni automobil novogradiških registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji vozač, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,74 promila nakon čega je alkoholizirani vozač doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja. Policijski službenici protiv vozača podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


IZAZVAO PROMETNU NESREĆU PA NAPUSTIO MJESTO DOGAĐAJA


U subotu (2.studenoga), u 2.10 sati, u Rešetarima, na raskrižju ulica Vladimira Nazora, bana Josipa Jelačića i Trga kralja Tomislava dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje je vozač napustio mjesto događaja. Policija je očevidom utvrdila da se 19-godišnji vozač kretao osobnim automobilom kolnikom Ulice Vladimira Nazora od sjevera prema jugu te da dolaskom do raskrižja nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste. 

Prilikom kočenja i zanošenja vozila, vozač je prošao pored prometnog znaka „Stop“, ušao na kolnik Ulice Bana Josipa Jelačića (cesta s prednošću prolaska) te u daljnjem kretanju sletio  s kolnika, udario u metalni stup, a potom i u ogradu dvorišta nakon čega je napustio mjesto događaja. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška ubrzo su pronašli neodgovornog vozača i alko-testom mu utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,77 promila nakon čega je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja. Policajci protiv 19-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


ALKOHOLIZIRANI VOZAČ UDARIO U LOKOMOTIVU. KAŽNJEN S 30 DANA ZATVORA


U subotu (2.studenoga), u 0.20 sati, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Donjim Andrijevcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 23-godišnji vozač kretao osobnim automobilom (prije stjecanja prava na upravljanje) kolnikom Kolodvorske ulice, od zapada u smjeru istoka. Sjevernim kolosijekom željezničke pruge Zagreb-Tovarnik, od istoka u smjeru zapada kretao se teretni vlak kojim je upravljao 55-godišnjak. Dolaskom do pružnog prijelaza 23-godišnjak se nastavio kretati preko pružnog prijelaza iako je uređaj za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova najavljivao dolazak vlaka uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara prednjeg dijela automobila u lokomotivu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,62 promila te da je 23-godišnjak recidivist u prometu. Nesavjesni vozač je uhićen i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod.  Isti dan, u 12 sati, policijski službenici su 23-godišnjeg vozača doveli na Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je proveden skraćeni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen s 30 dana zatvora nakon čega su ga policajci oko 15 sati predali u zatvor u Požegi.


ZBOG NEPRILAGOĐENE BRZINE AUTOMOBILOM SE ZABIO U DRVO


U petak (1.studenoga), oko 19 sati, u Štivicama, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da se 26-godišnji vozač kretao osobnim automobilom kolnikom županijske ceste u Štivicama od zapada u smjeru istoka, te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom osobinama ceste (zavoj) došlo do zanošenja vozila uslijed čega je vozač sletio s kolnika i udario u drvo. U prometnoj nesreći je ozlijeđen 26-godišnji vozač koji je prevezen u Opću bolnicu „Nova Gradiška“ na ukazivanje liječničke pomoći gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 0,83 promila te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


PRI SLIJETANJU VOZILA S KOLNIKA OZLIJEĐEN 51-GODIŠNJI VOZAČ


U subotu (2.studenoga), oko 16.50 sati, na području općine Gornji Bogićevci, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 51-godišnjak automobilom kretao kolnikom od sjevera u smjeru juga. U jednom trenutku vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozilom osobinama i stanju ceste te je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio na travnatu kosinu uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. U prometnoj nesreći 51-godišnji vozač je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu „Nova Gradiška“ gdje mu je ukazana liječnička pomoć. Policajci su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,32 promila te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.




POLICIJA PROŠLI TJEDAN UHVATILA 6 VOZAČA KOJI SU UPRAVLJALI VOZILOM BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA


Prošli tjedan (od 28. listopada do 3. studenoga), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, 3 su teško ozlijeđene, a 3 osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima, utvrdili 418 prometnih prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojih je utvrđeno 308. Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 je 30-godišnji hrvatski državljanin, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 242 km/h, dok je kroz naselje Batrina sankcioniran vozač, koji se kretao osobnim automobilom požeških registracijskih oznaka brzinom od 153 km/h. Također su policajci uhvatili i nesavjesnog 37-godišnjaka koji je 29. listopada, oko 12 sati, osobnim automobilom kroz Gornje Andrijevce vozio brzinom od 110 km/h.


Utvrđeno je 29 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. U 24 slučaja, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 46-godišnji vozač osobnog automobila koji je 30.listopada, u 23.50 sati, u Brodskom Stupniku upravljao automobilom s 3 promila alkohola u organizmu. Nadalje je utvrđeno 13 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju slučajeva utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole i sl.).


Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te pozivaju sudionike u prometu na oprez!


Facebook Twitter Instagram