Vijesti

Prva večer Aurea festa 2018. - Od tradicije do elektronske glazbe

Tradicionalni svečani mimohod bio je uvod u ovogodišnji Aurea fest Požega. Po dolasku vesele povorke ovogodišnji festival otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Uslijedio je Aurea fest običaja i kulturne baštine, na kojemu se predstavilo desetak lokalnih kulturno-umjetničkih društava, Požeške mažoretkinje, Trenkovi panduri, Gradska straža Požega, Konjogojstvene udruge iz Pleternice i Požege te udruge vinara i vinogradara iz Kutjeva i Požege. U Izboru najgizdavije Šokice ove je godine lentu osvojila Sanela Bunikić iz KUD-a „Radinje“ iz Siča, odjevena u narodnu nošnju staru više od 120 godina. 

Prostor južnog dijela bivšeg atletskog stadiona ponovno je sinoć vraćen u život, četvrtim po redu Aurea jazz festom. Big Band Požega privukao je brojnu publiku, a Marko Tolja još jednom pokazao ljepotu svoga glasa u swing i jazz izvedbama. U drugom dijelu afro-kubanskim ritovima posjetitelje je rasplesala grupa Cubismo. Od događanja na Trgu sv Terezije spomenimo pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem izvođenju skladbe, za koju je izabrana „We will rock you“ grupe Queen, zatim dječji festival s predstavama, radionicama i igrama za djecu, kao i izlučna natjecanja Super glasa. 

U parku Pod gradom održan je prvi Art park, a u pješačkoj zoni uz cjelodnevnu ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre, goste je tijekom večeri zabavljao Tamburaški sastav Arteški bunar. Pred ponoć je u Platinum IN-u započeo Aurea fest elektronske glazbe, na kojemu su nastupili domaćin DJ Topa te house senzacija PEZNT i DJ Pintha Indahouse.

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija