Vijesti

PU BP izvijestila o blagdanskom vikendu

 U blagdanskom vikendu (od 30. prosinca do 2. siječnja) na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 31 kazneno djelo. U većini je riječ o imovinskim kaznenim djelima, te se preko 10 kaznenih djela odnosilo na provale u obiteljske kuće i to uglavnom noću 31. prosinca. U nekoliko slučajeva riječ je o pokušaju provale, kojom prilikom nije ništa otuđeno. Uglavnom su iz obiteljskih kuća ukradeni vrjedniji predmeti, novac ili nakit. Također je evidentirano 10-tak kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, te druga kaznena djela (razbojništvo, prijetnje, krađe i sl.). Policijski službenici nastavljaju rad u cilju pronalaska počinitelja neriješenih kaznenih djela i ukradenih predmeta.

Dana 30. prosinca, oko 19.55 sati, u Slavonskom Brodu, u Zagrebačkoj ulici, nepoznata muška osoba je pokušala razbojništvo u trgovinu, u Zagrebačkoj ulici, no nakon reakcije zaposlenice, koja je zatvorila blagajnu, odustao je od nauma i pobjegao. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela.

DOČEK NOVE GODINE

Dana 31. prosinca/1. siječnja 2018. godine, od 22. do 2 sata, upriličen je doček Nove godine na Trgu I. B. Mažuranić u Slavonskom Brodu i Korzu u Novoj Gradiški. U Slavonskom brodu, na Korzu je bilo oko četiri tisuće građana, dok je na Korzu u Novoj Gradiški na dočeku Nove godine bilo oko 1500 građana. Pritom nije bilo većih izgreda, osim jednog slučaja remećenja javnog reda i mira u Slavonskom Brodu, Naime, 1. siječnja, oko 00.15 minuta, 25-godišnjak je u alkoholiziranom stanju remetio javni red i mir vikom i galamom. Policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu.

U vrijeme organiziranog dočeka Nove godine nije bilo ozljeđivanja osoba, niti posebnih intervencija policijskih službenika.

POJAČANI NADZORI PROMETA – POLICIJA POZIVA NA OPREZ

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u kontinuitetu pojačano nadziru promet, pa su tako i prošli tjedan, od 25. do 31. prosinca, proveli preventivno represivne aktivnosti u prometu. U tom vremenu dogodila se 21 prometna nesreća u kojima je 10 osoba stradalo (3 osobe su teško ozlijeđene, dok je 7 osoba lakše ozlijeđeno). Policijski službenici su u ovoj akciji sankcionirali 421 prekršaj, od čega 271 prekršaj nepropisnih brzina, 14 alkohola, 13 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te su u manjem broju zastupljeni i drugi prekršaji. Policajci su pritom na autocesti A3, kaznili vozača za brzu vožnju (234 km/h), te vozača koji je u naselju jurio vozilom krećući se brzinom od 103 km/h. Najveća koncentracija alkohola koja je očitana u organizmu vozača iznosila je 1.87 promila. Razvidno je da su i prošli tjedan (kao i prethodnih), najbrojniji prekršaji koji su česti čimbenici najtežih stradavanja osoba u prometnim nesrećama, te policija poziva sve sudionike u prometu na oprez, pridržavanje prometnim propisima, te također savjesno i odgovorno ponašanje u prometu.

PROMETNE NESREĆE

Dana 30. prosinca 2017. godine, u 09,55 sati, na raskrižju ulica Sv. Antuna i H. V. Hrvatinića, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Provedenim očevidom, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 71-godišnja vozačica bicikla (na pomoćni električni pogon), u raskrižju nije propustila osobni automobil s prednošću prolaska, kojim je upravljao 68-godišnji vozač. Pritom je došlo do udara vozila u biciklisticu. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 71-godišnjakinja, koja je zadržana u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policija protiv 71-godišnjakinje dostavlja prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Dana 31. prosinca 2017. godine, u 12,05 sati, na raskrižju državne ceste D-53 i ulice Kolara III, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su utvrdili, da je do prometne nesreće došlo, jer 80-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, na raskrižju nije propustio osobni automobil s prednošću prolaska, kojim je upravljao 50-godišnjak, te došlo do udara jednog vozila u drugo. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 80-godišnjak, dok su 50-godišnji vozač i 58 i 77-godišnje putnice iz vozila lakše ozlijeđeni. Policijski službenici protiv 80-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Dana 31. prosinca 2017. godine, oko 19,40 sati, u Novoj Gradiški, u Ulici Ljudevita Gaja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Provedenim očevidom policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili, da je do prometne nesreće došlo iz razloga što se 54-godišnji vozač skutera (pod utjecajem alkohola od 0,53 promila), nije držao strane kretanja, već je prešao na suprotnu prometnu traku, sletjevši na travnatu površinu, a potom i na nogostup. Pritom je teško ozlijeđen vozač skutera, a liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policija protiv 54-godišnjaka podnosi prekršajne prijave.

Facebook Twitter Instagram