Vijesti

PU BP: PROUZROKOVAO PROMETNU NESREĆU PA POBJEGAO


U subotu, dana 7. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, uhitili su višestrukog počinitelja prometnih prekršaja. Radi se o 22-godišnjaku, koji je 6. prosinca, oko 23.30 sati, u N. Gradiški, I. Domca, prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naime, upravljajući osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, zbog ne držanja strane kretanja skrenuo na makadam, udarivši u betonski most, te zemljanu uzvisinu, a nakon toga je napustio mjesto događaja, ne obavijestivši policiju, a niti je ostavio svoje podatke i podatke o vozilu oštećenom. Policijski službenici su ga ubrzo uhitili i uz prekršajnu prijavu doveli u Prekršajni sud, kojom prilikom mu je izrečena kazna od 30 dana zatvora. Policijski službenici također, protiv vlasnika vozila podnose prekršajnu prijavu, jer je dao na upravljanje vozilo osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom.


U PROMETNOJ NESREĆI OŠTEĆENO 7 VOZILA

Dana 9. prosinca, oko 15.35 sati, u Garčinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač osobnog automobila, a u kojoj je oštećeno sedam (7) vozila. Do prometne nesreće je došlo, jer se 69-godišnji vozač osobnog automobila Opel nije kretao obilježenom prometnom trakom, već je prešao preko prometne trake za vozila iz suprotnog smjera na parkiralište, a na kojem su se nalazila uredno parkirana vozila. Pritom je došlo do udara Opela u osobni automobil Škoda Fabia, osobni automobil Citroen, osobni automobil Hyndai, te je u daljnjem nekontroliranom kretnju i rotacijama došlo do oštećenja osobnih automobila: Audi, Hyndai Getz, Chevrolet i Fiat. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su vozača na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom.

TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ TEGLJAČA

Na Autocesti A3, kod Oriovca, dana 9. prosinca, oko 18,35 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno, da je 37-godišnjak upravljao tegljačem s poluprikolicom, a koja je označena kao vozilo za prijevoz opasnih tvari. Vozač prilikom vožnje nije za kretanje koristio kolnik, već je prešao na prometnu traku za nuždu, te travnatu površinu, udario u smjerokazne stupiće, zaštitnu ogradu, te je došlo do višestrukog prevrtanja tegljača s prikolicom. Obzirom da se tegljač zapalio i u cijelosti izgorio, policijski službenici su iz  sigurnosnih razloga nakratko promet preusmjeravali obilazno, jer je ubrzo požar ugašen, zahvaljujući brzoj intervenciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac, kojim je spriječeno proširenje požara na poluprikolicu, te nije bilo opasnosti za građane i okoliš. Pripadnicima DVD Oriovac, naknadno su se pridružili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, Nova Gradiška i DVD Stupnik. Promet se uz osiguranje mjesta događaja i regulaciju policijskih službenika odvijao pretjecajnom južnom kolničkom trakom. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 37-godišnji vozač, kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv vozača podnosi odgovarajuću prijavu nadležnom sudu.


POLICIJA I DALJE POJAČANO NADZIRE PROMET

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 3. do 9. prosinca, dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, tri osobe su teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.  

U spomenutom vremenu, policijski službenici su kontrolirali 805 vozila. Pritom su utvrdili 393 prometnih prekršaja. Od toga je 181 prekršaj nepropisnih brzina (najveća utvrđena brzina u naselju (Vel.Kopanica) iznosila je 136 km/h-vozač 34-godišnjak, a izvan naselja (autocesta A3) 235 km/h-vozač 24-godišnjak). Utvrđeno je 24 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (najveća koncentracija očitana u organizmu 44-godišnjaka vozača, u Bartolovcima, iznosila je 2.52 promila). Nadalje je utvrđeno 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Budite oprezni u prometu i štujte prometne propise

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje, te upozoravaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


10.12.2018 16:00:28

Facebook Twitter Instagram