Vijesti

PU BP: OTUĐENI MOBITEL PRONAĐEN I VRAĆEN VLASNIKU

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška dovršili su kriminalističko istraživanje nad starijim maloljetnikom, na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe. Pritom je utvrđeno da je osumnjičeni, dana 11. kolovoza, u 10.45 sati, u prostorijama jednog kluba u Novoj Gradiški, otuđio mobitel (vlasništvo 27-godišnjaka). Policijski službenici su otuđeni mobitel pronašli i vratili vlasniku, a protiv osumnjičenog podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. 


ZAJEDNIČKI NADZOR POLICIJSKIH SLUŽBENIKA, CARINE I DRUGIH INSPEKCIJSKIH SLUŽBI


U nedjelju (27. listopada), u vremenu od 1.15 do 2.30 sati, u Slavonskom Brodu, u užem centru grada, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zajedno sa službenicima Carine, predstavnicima Državnog inspektorata, odnosno Turističke inspekcije, nadzirali su nekoliko ugostiteljskih objekata, kojom prilikom je u unutrašnjosti bilo nekoliko stotina posjetitelja. 
Prilikom nadzora policijski službenici su izdali 12 pisanih i usmenih upozorenja, te 3 prekršajna naloga zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. 

Pritom je na podu pronađeno odbačeno 2 paketića, težine 2,54 grama droge amfetamina, 0,3 grama droge kokain, te 5 paketića sa 7,02 grama droge marihuane. 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska osoba koje su odbacile drogu.


Turistički inspektori su prilikom nadzora utvrdili 3 prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a Carinski službenici su utvrdili 2 prekršaja iz Općeg poreznog zakona.

Oko 2 sata, u jednom nadziranom ugostiteljskom objektu, 43-godišnjak je remetio javni red i mir vikom i galamom, vrijeđajući pogrdnim riječima policijske službenike, zbog čega je uhićen, te mu je izdan optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 


PRONALAZAK UBOJITIH SREDSTAVA


U šumi, u blizini Korduševaca, u nedjelju (27.listopada), oko 14 sati, 34-godišnjak je prilikom šetnje pronašao odbačeni mali arsenal oružja i odmah pozvao policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je pritom na siguran način preuzeo: 8 komada detonatorskih kapsla, 2 ručne kumulativne bombe BRK M79, 1 trenutnu minu M60, 3 kumulativne tromblonske mine M60, 3 ručne bombe M75, 2 ručne bombe M52, te 10 metara detonirajućeg štapina. 

Policija podsjeća građane da u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“ mogu i dalje u neograničenom vremenu dragovoljno predati policiji oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija. 

Policija upozorava građane da ne ostavljaju niti odbacuju ubojita sredstva po šumama ili drugim javnim i privatnim površinama, zbog opasnosti od stradavanja osoba, već pozovu policiju na broj telefona 192. Nakon poziva stručno osposobljeni policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. POLICIJA ZA VIKEND UHVATILA 19 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA


Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u noći s 26. na 27. listopada proveli su preventivno-represivnu akciju „Alkohol“. U pojačanom nadzoru prometa uhvatili su 19 alkoholiziranih vozača. U subotu (26.listopada), policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u 20.35 sati, u Novoj Gradiški, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 52-godišnji vozač, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,53 promila. U nedjelju (27.listopada), u 0.50 sati, u Novoj Gradiški, policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 23-godišnjak, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,75 promila. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u nedjelju su u Slavonskom Brodu, u 3.40 sati, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak, a vozaču su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,13 promila te da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje osobnim automobilom. Također isti dan, u 6.45 sati, policajci su u Slavonskom Brodu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,06 promila. Policijski službenici su sve alkoholizirane vozače isključili iz prometa te ih doveli u policijske postaje gdje su zadržani do otriježnjenja, a protiv svih vozača policajci su podnijeli prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


IZAZVAO PROMETNU NESREĆU, A POTOM NAPUSTIO MJESTO DOGAĐAJA


U nedjelju (27.listopada), oko 5.45 sati, kod Šumeća, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Naime, očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo na način da 30-godišnji vozač (policijski službenik) upravljajući osobnim automobilom dolaskom do raskrižja županijske i lokalne ceste u blizini Šumeća, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (raskrižje) te vidljivosti (magla) uslijed čega je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem uslijed čega je automobilom sletio u odvodni kanal te prednjim dijelom vozila udario u kosinu kanala. 


U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ gdje je i zadržan na daljnjem liječenju, a policija protiv 30-godišnjeg vozača podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 


U nedjelju (27.listopada), oko 21.30 sati, u Beravcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, očevidom je utvrđeno da se vozač kretao teretnim automobilom županijskom cestom iz smjera istoka u smjeru zapada, dok se istim kolnikom, suprotnim smjerom kretao traktor s traktorskim priključkom, a kojim je upravljao 23-godišnjak. U jednom trenutku je vozač s teretnim automobilom u zavoju prešao u suprotnu prometnu traku uslijed čega je osvrtnim zrcalom teretnog automobila udario u traktorski priključak, a potom napustio mjesto događaja. Odmah po dojavi na mjesto događaja su izašli policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje koji su ubrzo pronašli teretni automobil i vozača. Policajci su utvrdili da se radi o 40-godišnjaku koji za vrijeme upravljanja teretnim automobilom kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, a alko-testom koncentraciju alkohola u organizmu od 1,41 promil. Nesavjesni 40-godišnji vozač je doveden u Postaju granične policije Vrpolje i zadržan do otriježnjenja, a policajci protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.


UHVAĆEN ZA UPRAVLJAČEM BICIKLA S 3,44 PROMILA


Prošli tjedan (od 21. do 27. listopada), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima, utvrdili 452 prometna prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojih je utvrđeno 216. Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 je 51-godišnji državljanin Republike Srbije, koji se kretao osobnim automobilom krećući se brzinom od 197 km/h, dok je kroz naselje Stari Slatinik, sankcioniran vozač, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 102 km/h.


Utvrđeno je 40 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. U 39 slučaja, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 51-godišnji biciklista iz Slavonskog Broda, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola (s 3,44 promila alkohola u organizmu). Nadalje je utvrđeno 17 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju slučajeva utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole i sl.).

 

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te pozivaju sudionike u prometu na oprez.

Facebook Twitter Instagram