Vijesti

Pu BP; ALKOHOLIZIRANI BICIKLIST TEŠKO OZLIJEĐEN

Na Županijskoj cesti u blizini Šumetlice, jučer (25. studenoga), oko 18.10 sati, u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen biciklist. Policijski službenici su utvrdili da je 65-godišnjak, upravljao biciklom pod utjecajem alkohola i to s 2.30 promila alkohola u organizmu. Vozeći se biciklom, 65-godišnjak je zahvatio putnu bankinu, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u kanal, teško se ozlijedivši. Liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv bicikliste podnose prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POJAČANI POLICIJSKI NADZORI

U akciji nadzora brzine (21. studenoga), policijski službenici su od 83 utvrđena prekršaja, evidentirali 76 prekršaja nepropisnih brzina. Pojačano su nadzirali brzine kretanja na lokacijama, sukladno zaprimljenim prijedlozima i pritužbama građana, a ne na uobičajenim lokacijama koja se spominju u komunikaciji građana, između ostaloga i po društvenim mrežama. Dakle, policiju se moglo vidjeti i na drugim operativno interesantnim lokacijama.

Slavonski Brod:

Branimirova ulica, Vida Došena, Bože Milanovića, sv. Antun, sv. Lovre, Stanka Vraza, Slavonska ulica, Zagrebačka ulica, Petra Svačića, Šetalište braće Radića, Vinogradska ulica, Budakova, Vinogorska, Kerdeni, Čavlički kraj, Sjeverna vezna cesta, Osječka Ulica, Marijana Lanosovića.

Nova Gradiška:

ulica Prvča, Ljudevit Gaj, Frankopanska, Josipa Jurja Strossmayera, bana Ivana Mažuranića, Petra Svačića, Bedem, kralja Zvonimira, Cernik – Frankopanska, Cernik – Požeška,  

Ostala mjesta:

Slobodnica, Sibinj, Gržići, Stupnički Kuti, Bebrina, Banovci, Šumeće, Zbjeg, Zapolje, Godinjak, Staro Petrovo Selo, Državna cesta D51, Državna cesta D49, dionici Brodski Stupnik – Lužani, Podvinje – Podrckavlje, Bukovlje – Vrpolje, Jaruge – Gornja Vrba, Rešetari – Batrina.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima i ovaj tjedan, a posebice u dane vikenda i noću, te će nadzirati i u drugim ulicama i mjestima, a u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa.


Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom prošlog tjedna (od 19. do 25. studenoga), policijski službenici su u okviru nadzora prometa sankcionirali 406 prometnih prekršaja. Od toga je utvrđeno 278 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća brzina od 243 km/h, utvrđena je na autocesti A3, a u naselju (u Garčinu), 100 km/h.

Utvrđeno je 26 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, te 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2.30 promila, očitana je u organizmu 65-godišnjeg vozača (blizina Šumetlice). Također je utvrđeno, 7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te drugi prekršaji.

Ne dozvolite da se vama ili drugima dogodi tragedija, budite oprezni u prometu i pridržavajte se prometnih propisa.


Facebook Twitter Instagram