Vijesti

PU BP; OTKRIVENI POČINITELJI TRI KAZNENA DJELA

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršenim kriminalističkim istraživanjem, osumnjičili su tri osobe za dva kaznena djela krađe i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Na području Postaje granične policije Vrpolje, dana 22. rujna 2018. godine, 21-godišnjakinja je iz ugostiteljskog objekta ukrala novac, dok je mlađa muška osoba, krajem prosinca 2017. godine, te početkom siječnja 2018. godine, razbila nekoliko signalnih stakala, te oštetila tri semafora na željezničkoj pruzi (također na području Vrpolja). Za kazneno djelo krađe kasice sa nekoliko stotina kuna iz pošte, u Slavonskom Brodu, osumnjičen je 31-godišnjak. Policijski službenici protiv počinitelja podnose odgovarajuće prijave, odnosno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.


U DVIJE PROMETNE NESREĆE DVIJE OSOBE TEŠKO OZLIJEĐENE


U subotu, u poslijepodnevnim satima, u dvije prometne nesreće, koje su se dogodile u Slavonskom Brodu i Trnjanima, dvije osobe su teško ozlijeđene dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Prva prometna nesreća,  dogodila se u Slavonskom Brodu, oko 13.05 sati, u Ulici 22. lipnja 1941, kojom prilikom je 31-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem vozila, te sletio s kolnika, pri čemu je došlo do prevrtanja vozila na travnatoj kosini. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju.

Druga prometna nesreća se dogodila u Trnjanima, oko 14.30. sati. Policija je očevidom utvrdila, da je 25-godišnjak, zbog neprilagođene brzine, u izbjegavanju udara u vozilo ispred, skrenuo na suprotnu prometnu traku, udarivši u osobni automobil Opel, kojim je upravljala 57-godišnjakinja. Vozilo se od udara odbilo i udarilo u vozilo Ford, njemačkih registracijskih oznaka (kojim je upravljao 33-godišnjak). U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 26-godišnja putnica iz vozila Astra, dok je 57-godišnja vozačica lakše ozlijeđena. Također su 25-godišnji vozač i 49-godišnja putnica iz njegova vozila lakše ozlijeđeni. Iz osobnog automobila Ford nitko nije ozlijeđen. Policija protiv 25-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


ČUVAJTE SVOJ ŽIVOT I ŽIVOT DRUGIH U PROMETU


U prošlom tjednu (od 31. prosinca do 6. siječnja 2019. godine), na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno, te se dogodilo 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jurio autocestom brzinom od 254 km/h

U okviru pojačanih nadzora, policijski službenici su prošli tjedan, kontrolirali 811 vozila, te su pritom utvrdili 418 prekršaja. Od toga je 185 prekršaja nepropisnih brzina (102 nepropisne brzine utvrđene u naselju, a 83 izvan naselja). Policajci su na autocesti A3, zaustavili rekordera (31-godišnji državljanin Makedonije), koji je jurio (Audijem, njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 254 km/h, dok je u naselju (Trnjani) utvrđena brzina od 98 km/h. Za napomenuti je, da su brodsko-posavski plavci, nadzirući promet na autocesti, utvrdili 10-tak nevjerojatnih nepropisnih brzina iznad 200 km/h, te kaznili nesavjesne vozače.

Policajci su vozača s 2.56 promila alkohola u krvi isključili iz prometa

Policijski službenici su nadalje, ulovili 23 alkoholizirana vozača za upravljačem vozila, od kojih su ovotjednog rekordera, 33-godišnjaka s 2.56 promila alkohola u krvi, odmah isključili iz prometa i zadržali na otriježnjenju.

Česta smrtna stradavanja osoba zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa

Između ostaloga, utvrđeno je 19 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (19 na prednjim sjedalima, 1 na stražnjem sjedalu, te 1 prekršaj nepropisnog prijevoza djece). Vrlo često se događaju prometne nesreće, kojom prilikom osobe ispadnu iz vozila, te dolazi do teškog ozljeđivanja ili smrtnog stradavanja.

Policijskim nadzorima, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji: 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 2 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 2 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaza i dr.

Nastavak policijskih nadzora prometa

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te će naglasak biti na težim prometnim prekršajima i recidivistima. Policija apelira na sve sudionike u prometu na oprez i maksimalno poštivanje prometnih propisa.


Facebook Twitter Instagram