Vijesti

Radni sastanak studenata i župana Marušića

 Radni sastanak studenata medicine i predstavnika zdravstvenog sektora održao se u Brodsko-posavskoj županiji.

Sastanak je organiziran na prijedlog Savjeta za zdravlje Brodsko-posavske županije sa svrhom upoznavanja s problemima, željama i prijedlozima studenata u svrhu poboljšanja uvjeta koje Županija i zdravstvene ustanove mogu pružiti mladom liječniku i mladom čovjeku koji se odluči vratiti kući nakon obrazovanja.

Koliko su važni čimbenici života u lokalnoj zajednici, rekao im je župan Danijel Marušić- Vi ste intelektualna elita, oni od kojih se očekuje kreiranje ne samo zdravstvenih politika nego sudjelovanje u poboljšanju svih društvenih tijekova. Danas vas pitamo koje uvjet trebamo osigurati da biste ostali živjeti i raditi u našoj Županiji. Županija i zdravstvene ustanove provode projekte kojima će uvjete rada i opremu približiti europskim, sva ta vrijedna oprema ne vrijedi ništa ako ne postoji liječnik koji će ju koristiti. Svjesni smo kako možete birati grad ili županiju u kojoj ćete nastaviti svoju profesionalnu karijeru, zato vas pozivamo da mak kažete što vi očekujete od radnog mjesta ili ustanove u kojoj želite započeti svoju profesionalnu karijeru, a mi ćemo pokušati vaše primjedbe uvažiti.

Prisutnim studentima  obratio se zamjenik župana Damir Mirković i svi ravnatelji zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Brodsko-posavska županija: dr.sc.prim. Josip Samardžić ravnatelj Opće bolnice „Dr, Josip Benčević" Slavonski Brod, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej, ravnateljica Doma zdravlja Slavonski Brod Lidija Grčić, ravnatelj Doma zdravlja dr. Andrija Štampar Nova Gradiška, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo BPŽ doc.dr.sc.prim. Ante Cvitković i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BPŽ Branko Godić. Mladim studentima opisali su mogućnosti rada koje ih očekuju, a osobito veseli što je većina njih izrazila želju da se vrate i djeluju u sustavu zdravstvene zaštite naše županije. 

Facebook Twitter Instagram