Vijesti

Redovita godišnja skupština Požeškog športskog saveza

 U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi je održana redovna izvještajna sjednica skupštine Požeškog športskog saveza (PŠS). Zbog epidemioloških mjera, skupština je održana u prostoru velike dvorane. Na dnevnom je redu bilo 15 točaka. Sjednicu, kojoj se odazvalo 50 delegata od 73 udruge članice Saveza, vodio je predsjednik PŠS-a Nino Abramović.

U ime Grada Požege i gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića okupljene je pozdravio gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević koji je u kratkom govoru istaknuo da nova gradska vlast želi dobre sportske rezultate i što veći broj mladih uključenih u sport:

- Grad Požega izdvaja značajna sredstva za sport, oko 3,5 milijuna u prošloj godini za Požeški športski savez, a zajedno s Javnom ustanovom Sportski objekti Požega i izravnim ulaganjem preko našega Komunalnoga odjela u sportsku infrastrukturu, to je iznosilo oko 8,5 milijuna kuna, što je oko 15 posto izvornog gradskog proračuna, a to je relativno velika brojka – istaknuo je dr.sc. Miličević, dodavši:

- Svjesni smo da je grad bez sporta – grad bez djece, a grad bez djece je grad bez budućnosti, zato i ulažemo toliko u sport. Mi nećemo vašim rezultatima tražiti od građana nove mandate, ali ćemo s vašim rezultatima i ulaganjima u sport upoznati građane jer, primjerice, za vrijednost prošlogodišnjega izdvajanja u sport moguće je napraviti jedan segment vrtića.

Predsjednik Abramović, podnoseći izvješće o radu, zahvalio se gradonačelnikovu zamjeniku, kazavši kako i dalje očekuje dobru suradnju s Gradom. 

Program rada i financijski plan za 2021. godinu predočio je glavni tajnik Željko Mitrović, istaknuvši kako će ljetna škola plivanja na Gradskim bazenima u Požegi ove godine krenuti 5. srpnja i bit će besplatna za sve polaznike, zahvaljujući sredstvima koja su dobivena od Hrvatskoga olimpijskoga odbora.

17.06.2021 10:43:32

Facebook Twitter Instagram