Vijesti

Redovna medijska konferencija Pu brodsko posavske

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prekjučer su uhitili 25-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela: teške tjelesne ozljede, teške krađe i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policijski službenici su nad osumnjičenikom proveli kriminalističko istraživanje, potvrdivši  sumnju da je, dana 25. rujna, oko 20.35 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Sv. Florijana, pokušao provaliti u obiteljsko dvorište (vlasništvo 66-godišnjaka), oštetivši vrata, u čemu nije uspio, te je oko 21 sati, lupao na vrata druge obiteljske kuće. Nakon što mu je 84-godišnjakinja otvorila vrata, fizički je nasrnuo na nju, udarajući ju, a potom i  67-godišnjakinju. Ozlijeđenim ženama je ukazana liječnička pomoć, te su zadržane u bolnici, gdje su ozljede okvalificirane kao teške.

U nastavku kriminalističkog istraživanja potvrđeno je, da je 25-godišnjak, dana 25. rujna, oko 21.15 sati, u Gupčevoj ulici, u trgovini brze hrane, vikao na 18-godišnju zaposlenicu na koju je također fizički nasrnuo.

Policijski službenici su 25-godišnjaka, u nedjelju (30. rujna), uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Sudac istrage odredio mu je 30 dana istražnog zatvora, te su ga policijski službenici prepratili i predali u zatvor u Požegi.


TRI OSOBE TEŠKO OZLIJEĐENE U DVIJE PROMETNE NESREĆE

U blizini Sredanaca, dana 30. rujna, oko 18.20 sati, dogodila se prometna nesreća, slijetanje motocikla sa kolnika i teškog ozljeđivanja motocikliste. Policija je očevidom utvrdila, da je 36-godišnjak, upravljajući motociklom, zbog neprilagođene brzine, ušao u zavoj, a potom sletio sa kolnika na travnatu površinu. U ovoj prometnoj nesreći 36-godišnjak je teško ozlijeđen i nakon ukazane liječničke pomoći zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju. Policija protiv 36-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu, te o prometnoj nesreći dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Na autocesti A3, kod Slavonskog Broda, noćas (1. listopada), oko 2.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je 37-godišnjak (državljanin Srbije), upravljajući osobnim automobilom SLO registracijskih oznaka, zbog nedržanja dovoljnog sigurnosnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, udario u osobni automobil, BiH registracijskih oznaka (koji se kretao ispred), a kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon udara oba osobna automobila su sletjela sa kolnika na travnatu površinu. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 37-godišnji vozač i 19-godišnja putnica, dok je 53-godišnji putnik lakše ozlijeđen (svi iz osobnog automobila BiH registracijskih oznaka). Ozlijeđenima je ukazana liječnička pomoć nakon koje su zadržani u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 37-godišnjaka (državljanin Srbije) podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.


POŽAR U ŽUPANJSKOJ ULICI U ŽUPANJSKOJ ULICI U SL. BRODU

U subotu (29. rujna), oko 18.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Županjskoj ulici, došlo je do požara na gospodarskom objektu. Požar su u 2 sata ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. Dana 30. rujna, obavljenim očevidom uz nazočnost inspektora zaštite od požara utvrđeno je, da je do požara došlo uslijed zagrijavanja i pada IC žarulje na lako zapaljive tvari (piljevina), u prostoriji gdje su se nalazili pilići, u sastavu dvorišnih zgrada obiteljske kuće (vlasništvo 57-godišnjaka). Požar se proširio na susjednu radionu (vlasništvo 53-godišnjaka), koja je izgorjela. U požaru, osim veće materijalne štete, nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. O požaru policija dostavlja obavijest mjerodavnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

ČISTEĆI ŠUPU PRONAŠAO BOMBE

U Slavonskom Kobašu, dana 29. rujna, muškarac je prilikom čišćenja šupe u obiteljskom dvorištu, uočio ubojita sredstva te odmah pozvao policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, utvrdili su da se radi o dvije ručne bombe (M-75 i M-52), koje su na siguran način preuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani mogu bez straha od kažnjavanja, oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, koje posjeduju ili im je zaostalo iz Domovinskog rata, dragovoljno predati policiji. Više detalja o spomenutoj akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na telefon broj 08008892.


POLICIJA NASTAVLJA S POJAČANIM NADZORIMA U PROMETU

U okviru pojačanih policijskih nadzora u prometu, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 24. rujna do 1. listopada, sankcionirali su 323 prekršaja, od čega je 138 prekršaja nepropisnih brzina, 35 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju sankcionirani i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima i pojačanim nadzorima u prometu i u budućem razdoblju.

Vozači koristite svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti!

Policija preporučuje svim sudionicima u prometu da koriste svjetla u vožnji zbog uvjeta smanjene vidljivosti u jutarnjim satima, a zbog učestale pojave magle, te skreće pozornost biciklistima na korištenje svjetala i reflektirajuće odjeće, kako bi bili vidljiviji ostalim vozačima.

Traktoristi, očistite blato sa kotača prije uključivanja u promet!

Policija također skreće pozornost na pojačan promet traktora, obzirom na sezonu obavljanja poljoprivrednih radova, te upozorava traktoriste da su obvezni imati ispravne uređaje i opremu prije uključivanja u promet na kolnik.

Također su dužni, prije uključivanja u promet sa poljoprivredne površine na kolnik, očistiti kotače traktora i priključnog vozila od blata, kako se ne bi nanosilo na kolnik i tako ugrožavalo sigurnost prometa.


01.10.2018 14:17:09

Facebook Twitter Instagram