Vijesti

Ribarska kuća i Stupnički dvori dva nova nositelja standarda „OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA“

Turistička zajednica Brodsko posavske županije nastavila je s brandiranjem ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju tradicionalna jela našeg kraja. Restoran Ribarska kuća i restoran Stupnički Dvori dva su nova objekta koja se priključuju standardu „Okusi graničarskog Posavlja.“ To je i službeno potvrđeno današnjom svečanošću u restoranu Ribarska kuća. Naime, danas je ugostio desetu sjednicu Vijeća Turističke zajednice Brodsko posavske županije, ali i svečano uručenje jelovnika i ploča za ova dva restorana.

O samome projektu i njegovu značaju za područje Brodskog Posavlja izvijestila je direktorica županijske Turističke zajednice, Ružica Vidaković: 'U ovaj projekt smo do sada uključili 13 restorana, i danas još dva nova, što nam je zadovoljstvo obzirom da raspolažu kvalitetnom radnom snagom i vještinama potrebnima za ovaj projekt, čiji je cilj očuvanje tradicije i održiv razvoj. Želimo da što više posjetitelja dođe u BPŽ uživati u okusima i mirisima kulinarskih specijaliteta, odnosno, kako smo ih nazvali, okusima graničarskog Posavlja', istaknula je Vidaković. 


Brodsko posavski župan Danijel Marušić smatra da je upravo u Slavoniji najbolja gastronomska ponuda, koja može biti temelj razvoja kontinentalnog turizma: 'Upravo stoga drago mi je da imamo normirane objekte koji su promotori naše gastro ponude'. 

Foodblogerica Ena Kokanović kao stručna suradnica županijske Turističke zajednice i sa svojim blogom Foodgasm by Ena sudjelovala je u drugom ciklusu promocije restorana u Okusima graničarskog Posavlja: 'Posjećivala sam sve te restorane i imali smo težak posao kušati sva jela i dati neutralnu recenziju. Sviđa mi se način na koji razmišljaju kad je riječ o okusima graničarkog Posavlja, naime Slavonija je puno više od šunke i kulina, a to je upravo ono što oni i rade. Primjerice, u Stupničkim Dvorima kao i Ribarskoj kući možete pojesti tradicionalne namirnice na moderan način i to je nešto što može parirati bilo kojem modernom restoranu. Imamo kvalitetnu ribu i divljač, dakle, puno smo više od šunke i kulina, iako to jest bogata tradicija i odlični recepti, no morano početi razmišljati izvan tih okvira i na taj način se i predstavljati turistima, smatra Ena Kokanović 


 

Facebook Twitter Instagram