Vijesti

Robert Špehar ostaje trener NK Marsonia i u Drugoj nogometnoj ligi

 Proljetni dio sezone 21./22. u 3. HNL Istok, NK Marsonia završila je kao najuspješnija momčad lige. S 12 pobjeda, 4 remija i samo jednim porazom, Bijelo-crni osigurali su željeno 4. mjesto na tablici, koje je na kraju dovelo do dodatnih kvalifikacija i plasmana u Drugu nogometnu ligu. Osim, naravno, igrača, najveću zaslugu za to ima trener Robert Špehar, koji je momčad preuzeo tijekom zimske pauze te od poluprazne svlačionice došao do povijesnog uspjeha za ovaj klub.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, kojoj su nazočili predsjednik Galović te trener Špehar, objavljeno je kako je dogovor između ovih dvaju strana postignut i za narednu sezonu. S obzirom na to da je trener nakon pobjede nad Trnjem i plasmana u Drugu nogometnu ligu izjavio kako mu je to jedna od najvećih pobjeda u karijeri, bilo je i za očekivati ovakav ishod:
- Na samom početku bih se zahvalio predsjedniku i upravi kluba na povjerenju te na ponuđenom nastavku suradnje. Ja sam na kraju ove sezone, u onom slavlju, naglasio da je Marsonia klub velike tradicije i da zaslužuje ne samo ovaj rang, nego u budućnosti i povratak na prvoligašku scenu i dao sam i neki apel da se svi u gradu zajedno skupe i da se pojačamo u svim strukturama kluba i da svi zajedno dišemo za Marsoniju, jer je Marsonia pokazala da to zaslužuje. Iz tog razloga, uopće nisam puno razmišljao hoću li nastaviti suradnju s Marsonijom – ne čekajući da vidim hoće li se to dogoditi, hoće li se svi u gradu probuditi, hoćemo li imati dobru i jaku momčad sljedeću sezonu – želim svojim primjerom odmah na startu pokazati svima da prvi ja krećem u tu priču pa se nadam da će to privući i druge ljude u i oko kluba – jasno je poručio trener Špehar.
Zahvalio se trener potom kako igračima, tako i svom stručnom stožeru, ali, kao i uvijek, posebno je istaknuo one koji su s tribina davali podršku klubu:
- Legija nam je zaista bila onaj 12. igrač u svakoj utakmici. Nadam se da ćemo mi svojim primjerom i zalaganjem to i u sljedećoj sezoni zaslužiti, a ono što mogu obećati navijačima je da će svaki igrač koji obuče dres Marsonije i izađe na teren, morat ga dobro oznojiti, pošteno i časno nositi, na svakoj utakmici fer i sportski pokušati nadigrati svog protivnika, razveseliti svoje igrače i zajedno s njima proslaviti.
A zadovoljan postignutim dogovorom je naravno i predsjednik kluba Dubravko Galović, koji je istaknuo kako se nada da će pozitivan niz iz prošle sezone, Marsonia nastaviti i u onoj koja slijedi.

facebook NK Marsonia
 
29.06.2022 18:04:45

Facebook Twitter Instagram