Vijesti

Sastanak u Slavonskom Brodu: Hoće li rafinerija do kraja 2019. prijeći na plin?

Do kraja 2019. Rafinerija u Bosanskom Brodu mogla bi prijeći na plinski pogon, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka u vijećnici Brodsko posavske županije. Na sastanku su, uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i resornog ministra Tomislava Ćorića, te čelnike Grada i Županije, bili i predstavnici ruskog naftnog magnata Zarubežnjefta.

Između ostaloga, dogovoren je nastavak razgovora s ruskom stranom, a kako je izjavio ministar Ćorić, produktovod do čije bi prenamjene trebalo doći, trenutno je u fazi dijagnostike.

Direktor naftne kompanije Zarubežnjeft, Sergej Kudrjašov istaknuo je među ostalim kako je prioritet poboljšanje ekološke situacije u bosanskobrodskoj Rafineriji nafte. Projekt je to s dvije komponente: modernizacija postrojenja kako bi moglo primati plin i izgradnja samoga plinovoda, rekao je Kudrjašov. 

Predsjednica Grabar Kitarović je pak, uz izraze sućuti obitelji poginulog djelatnika Rafinerija, kazala kako će, tijekom primjene sporazuma potpisanog 2017.- godine  voditi brigu o interesima svih, prije svega stanovnika Slavonskog Broda, a uz poštivanje hrvatskih zakona. 

 

Facebook Twitter Instagram