Vijesti

SASTAO SE DRŽAVNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: UPUTE PREDSTAVNICIMA ŽUPANIJA

Sastao se Nacionalni Stožer civilne zaštite, na kojemu je iz Brodsko posavske županije bio načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković. Rekao je kako je njihova uloga logistička te kako je jedan od zaključaka da do petka trebaju dostaviti lokacije za karantenski smještaj osoba koje dolaze iz zahvaćenih područja a koje sumnjaju na koronavirus. Također otkazano je obilježavanje Dana civilne zaštite, čiji je središnji program trebao biti u ponedjeljak, a isto tako svi programi obilježavanja tog datuma po hrvatskim županijama.

Potvrdio je da su u stalnom kontaktu s prdstavnicima zdravstvenih institucija BPŽ, te je potvrdio kako je kod jedne ženske osobe s ovog područja nalaz na koronavirus negativan, a za još tri osobe iz Brodsko posavske županije nalazi se očekuju tijekom četvrtka, 27. veljače. 

Bošnjaković je ponovio kako razloga za uznemiravanje nema, jer vjeruju u spremnost kompletnog suatava za ovu novonastalu situaciju, te kako će svi dati maksimalan doprinos da se situacija stabilizira i da ostane sve pod kontrolom. 

26.02.2020 18:21:52

Facebook Twitter Instagram