Vijesti

Savjet chefa Skoke: Evo koji je sastojak ključan za vrhunska jela ako ih pripremate doma

 David Skoko je pred kamerama u modernoj Prima kuhinji uz pomoć Jelene Glišić pripremio saur od hobotnice i otkrio dobro čuvane tajne svog zanata, ali i sjajne pogodnosti u Prima Mjesecu kuhinja.

Dobar recept, najbolje svježe namirnice, lonci, tave, noževi… Sve je to važno za pripremu savršenog jela, no jedan „sastojak“ ipak je presudan.

- Bez vrhunske kuhinje, nema ni vrhunskih jela - otkrio je David Skoko, jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova. Za njega nema sumnje, kuhinja treba biti kvalitetna, čvrsta, dovoljno velika, praktična, dobro osvijetljena, ugodna, ali i lijepa jer je važan i prirodni dio svakog doma.

- Najbolja kuhinja je ona kreirana baš po vašoj mjeri, koja savršeno pristaje u prostor, ali i odgovara vašim navikama – objašnjava chef Skoko, šarmantni Istrijan kojem radni dan traje 15 sati, a od toga minimalno devet sati provede upravo u kuhinji. Pitali smo ga što je njemu posebno važno po pitanju kuhinje? Odnosno, na što ljudi pri kupnji kuhinje možda ne obraćaju pažnju, a svakako bi trebali?

- Kada kuhate trebate biti dobro organizirani, a za to vam je potrebna dovoljno velika radna površina. Vjerujte mi, toga nekako uvijek nedostaje. No, važno je i da sve površine budu lake za održavanje. Silno je bitna i praktičnost, odnosno dobar raspored ormarića i ladica. Za velike i teške tave i lonce idealni su čvrsti i prostrani kuhinjski ormarići, no za manje lonce, posudice i alate koje valja uvijek imati pri ruci za vrijeme pripreme jela odlično su rješenje duboke ladice kakve imaju Prima kuhinje - istaknuo je Skoko.

Kuhinje po mjeri daleko su najbolji odabir jer se personaliziranim pristupom može iskoristiti svaki centimetar prostora kako bi se stvorila savršena kuhinja. Naime, čak i ako niste gastro entuzijast, u kuhinji ćete u prosjeku provesti 26.280 sati, odnosno pune tri godine života pripremajući obroke. Zato je važno da kuhinja odgovara svim vašim željama i navikama.