Vijesti

SDP predstavio zdravstvenu politiku

 Kako riješiti probleme u zdravstvenom sustavu, bila je tema prezentacije Nacionalne zdravstvene politike SDP-a, predstavljene ovog vikenda u Slavonskom Brodu koji se našao prvi na popisu tridesetak gradova u kojima će se prezentacija održati.

Davor Bernardić ovom se prilikom pohvalio ravnopravnošću u svojim redovima jer će na izbornoj listi za Europske izbore imati podjednak broj ženskih i muških kandidata, a govoreći o aktualnim temama poput korištenja marihuane u medicinske svrhe, izrazio je pozitivan stav te pozdravio odluku predsjednice Grabar- Kitarović da pomiluje Huanita Luketića.

Više o zdravstvenoj politici ispričao je pulmolog dr. Saša Srića, inače jedan od najboljih hrvatskih liječnika koji već godinama nosi titulu  najdoktora po izboru pacijenata- Uz permanentni odlazak liječnika, naglasit ću da svaki dan odlazi i izvjestan broj medicinskih sestara. U Hrvatskoj u ovom trenutku nedostaje 12 tisuća medicinskih sestara, a na pomolu su i novi odlasci. Upravo je raspisan natječaj, konkretno u KBZ Zagreb za 15 sestara, nijedan osoba se nije javila. Naravno, načini za privlačenje postoje- moraju se osigurati adekvatni, ravnopravni uvjeti. Moraju se povećati plaće, uvjeti u kojima radimo su ispod svakog standarda, da ne govorimo da je ugrožena sigurnost zdravstvenih djelatnika. Nedavno je donesen zakon kojim smo ipak postali službene osobe, a bili smo svjedoci napada na liječnike i sestre i to je bio jedan od novih razloga koji ljude tjeraju iz Hrvatske.

A osim predstavljanja zdravstvene politike, lokalna podružnica stranke na tržnici je organizirala mjerenje tlaka i šećera, a članovi su zajedno sa predsjednikom Bernardićem, prijepodne proveli u ugodnom druženju s građanima na tržnici.

26.01.2019 08:42:40

Facebook Twitter Instagram