Vijesti

Seniori: Hrvatska spremna za početak kvalifikacija

Dan uoči početka kvalifikacija za EHF EURO 2024 godine, koji će se održati u Njemačkoj, održana je konferencija za medije hrvatske muške seniorske reprezentacije. U press centru varaždinske Arene gosti su bili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, njegov prvi suradnik Ivano Balić, vratar Marin Šego, i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvijo Njirić.

Gradonačelnik Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska ponovno u ovom lijepom gradu. Tu je odigrana i prva rukometna utakmica u povijesti u Hrvatskoj 1930. godine, tu je i reprezentacija iz Varaždina otišla na jedne Olimpijske igre, a proljetos je u Areni osigurala i nastup na Svjetskom prvenstvu 2023. godine. Izrazio je nadu da će prijatelji rukometa ponovno doći i podržati reprezentaciju.

Izbornik Hrvoje Horvat zahvalio je Gradu Varaždinu na gostoprimstvu i naglasio de je reprezentacija u dobrom stanju. Grčka je vrlo ozbiljan suparnik i mi se tako pripremamo. Svi su igrači zdravi, osim Ivana Čupića kojeg muči koljeno i on će propustiti ovu akciju. Izbornikov pomoćnik Ivano Balić pričao je o prilagodbi igrača na taktičke zamisli stožera, nakon što igrači dođu iz klubova. Nema tu velikih poteškoća, kaže legenda hrvatskog rukometa jer igrači jedva čekaju da se nađu na okupu i odjenu dres reprezentacije. Marin Šego se nada da će varaždinska Arena biti puna. “Ova reprezentacija treba podršku i jako je ovisna o punim tribinama. Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe da s dva boda krenemo u novo natjecanje.“

Na kraju je direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić, sve prisutne podsjetio na dugogodišnju uspješnu suradnju Varaždina i Saveza, prisjetio se svihvelikih natjecanja koja su održana u ovom gradu, ali i naglasio da nas uskoro čekaju još dva. To je Svjetsko kadetsko prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin od 02. – 13. kolovoza 2023. sljedeće godine. Varaždin je uz Koprivnicu, Rijeku i Opatiju jedan od gradova domaćina. Dvije godine kasnije ovaj grad biti će dio projekta muškog Svjetskog seniorskog prvenstva.

Na kraju press konferencije, gradonačelniku Nevenu Bosilju, izbornik Hrvoje Horvat uručio je dres reprezentacije.

 

IZVOR: Hrvatski rukometni savez

11.10.2022 16:35:00

Facebook Twitter Instagram