Vijesti

Šesto izdanje Polojske ultre, prvi puta dvostruko Prvenstvo Hrvatske

 Autor teksta: Ultramaraton klub Mazator


Sjećanje na početke nikada neće izblijediti jer je to ono što Mazatore čini posebnima. Trčalo se za Ronaldu Kovačević koja danas trči na drugom ljepšem svijetu, a ovo je uspomena i podsjetnik da se borimo do kraja, jer je takav borac ona bila.

U naš grad, u subotu 04.03., dolazi 250 natjecatelja koji će se boriti za titulu prvaka i prvakinje Hrvatske na disciplinama 50km i 100km. Ovogodišnja manifestacija je uistinu jedinstvena jer po prvi puta imamo dva državna prvenstva u jednom natjecanju, jednoj manifestaciji. Natjecatelji koji nastupaju na Prvenstvu Hrvatske na 100km, ujedno trče i disciplinu 50km, čime mogu postati dvostruki prvaci Hrvatske, a ako imaju malo više sreće ili jako članove kluba, mogu se okruniti titulama ekipnih prvaka na istoimenim disciplinama, te svojim domovima otići s četiri titule.

Natjecatelji dolaze iz svih krajeva Lijepe naše, dok je najveći broj natjecatelja, osim Slavonskog Broda, iz Zagreba. Glavni favoriti za osvajanje titula po prognozama organizatora su Dejan Radanac i Silvia Šimunović na 100km, dok su na 50km Kristijan Rubinić i Mirjana Bilek Šimić prva imena. No, kako organizator kaže, volio bi da sam u krivu i ovim prognozama motiviram druge da utrku učine još uzbudljivijom.

Veliki broj volontera je uključen u provedbu i realizaciju ove manifestacije, te se nadamo da će jednako toliko, zapravo i više, biti naših sugrađana koji će doći uživati u trčanju na 100km. Ove godine gledajući, a sljedeće nastupajući. 

Tim povodom, treba naglasiti da je lokacija utrke u subotu, 04.03. rezervirana za Polojsku ultru, a dobro nam je poznato da se radi o najljepšoj ulici u Hrvatskoj, Splavarskoj ulici. Promet Splavarskom će biti zatvoren od 7 do 22h u subotu, dok će dio Splavarske kod gradskih bazena već biti zatvoren u petak od 22h zbog postavljanja startno-ciljnog prostora za natjecanje.

Želimo sunce organizatoru i natjecateljima, uz pregršt sjajnih rezultata i neka pronesu ime Slavonskog Broda po svjetskim rezultatskim tablicama još jednom!  

02.03.2023 17:53:00

Facebook Twitter Instagram