Vijesti

Šesto izdanje Slavonske trke - Prvo kolo Hrvatske atletske lige

 Na red je stiglo šesto izdanje poznate Slavonske trke, koja ove godine otvara sezonu natjecanja u trčanju, te je ujedno i 1. kolo Hrvatske atletske cestovne lige koja okuplja najbolje hrvatske atletičare.

Slavonska trka ove je godine privukla 560 zaljubljenika za trčanje koji su prijavili svoj nastup na šestom izdanju dok će njih 470 trčati ulicama Slavonskog Broda. Najmlađi su uvertira glavnoj utrci od 21 km koja starta u 10 sati. Nakon polumaratonaca, u 10:15 dolaze najbolji hrvatski atletičari na disciplinama od 10 i 5km, a vrijedi spomenuti i najbolje atletičare iz susjednih zemalja koji će također pokušati konkurirati za postolje.

Najzvučnije ime na popisu prijavljenih je svakako Bojana Bjeljac, državna rekorderka u nekoliko disciplina, a vrijedi istaknuti rekord u maratonu koji iznosi 2:23:39. Bojana će nastupiti na utrci od 5km, što znači da bi trebala postati i nova vlasnica rekorda staze na 5 km Slavonske trke.

Veliki iskorak organizatora je veliki nagradni fond u iznosu 3000 eura koji će biti podijeljen pobjednicima na tri discipline, dok će rekordere staza opremiti vrhunskom sportskom opremom Saucony.

Prometnice će biti zatvorene u nedjelju (12.2.) od 10-13 sati kroz uži centar grada. Točke propuštanja u uže središte grada su: 

·        Zrinska ulica – Gundulićeva ulica prema jugu

·        Zrinska ulica – Jagićeva ulica prema jugu i prema sjeveru grada kroz ulicu Baruna Trenka

·        Ulica Svetog Lovre i Strossmayerova ulica u smjeru istoka i zapada

 

09.02.2023 12:48:00

Facebook Twitter Instagram