Vijesti

Sjajan kuglački vikend u Beogradu, nastupili sportaši iz Nove Gradiške

 Proteklog vikenda Sportsko društvo gluhih grada Beograda je, povodom 85. obljetnice ustroja i djelovanja, organiziralo Međunarodni trunir gluhih u futsalu, pikadu, šahu, odbojci i kuglanju. 

Novogradiščani su poslali svoje dvije ekipe (KK Slavonija NG i ŠUG NG), a natjecalo se još 6 ekipa. Favoriti su bili domaći Beograđani te Austrijanci, međutim naši su napravili veliki podvig i iznenađenje na turniru. 

Novogradiški kuglači nastupili su sa svojim prijateljima iz Varaždina (Igor i Dmitrije Kolarić) i Požege (Vlado Deanović).

KK Slavonija iz Nove Gradiške je uvjerljivo osvojila 1. Mjesto, dok je Športska Udruga gluhih NG osvojila 5. mjesto od 8 ekipa. To je odlična stvar da i drugoligaš  u kuglanju iz Hrvatske može ravnopravno sudjelovati na turniru sa svima iz regije. 

Zahvalni smo domaćinima na iznimno ugodnom dočeku i prijemu. Sudjelovanje na turniru  iskoristili smo i za razgledanje grada Beograda, a među ostalim smo posjetili i popularnu tvrđavu Kalemegdan. 

Stekli smo nove prijatelje, dogovorili  nova druženja, a već smo dobili pozive za sudjelovanjem na turniru u Linzu u Austriji početkom 10 mjeseca.

U pregovorima smo da stvorimo jednu regionalnu kuglačku ligu pod nazivom Alpska – Jadranska liga u kojoj bi sudjelovali klubovi iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a vjerujemo i iz Makedonije.


    


23.06.2022 15:46:34

Facebook Twitter Instagram