Vijesti

Sjajan odaziv na prvi brodski MS Walk

 Nacionalni dan multiple skleroze obilježen je u Slavonskom Brodu akcijom hodanja za one koji to ne mogu, u organizaciji Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije i MS Tima, nacionalne organizacije.

Radi se o akciji koja se obilježava u cijelom svijetu, a brodsku je obilježio sjajan odazv svih uzrasta- našli su se tu i srednjoškolci, umirovljenici, djeca, roditelji, sportaši i članovi drugih udruga osoba s invaliditetom. Željko Pudić, predsjednik Društva MS, kazao je kako je iznimno ushićen zbog dobrog odaziva, a svi su zajednički pridonijeli širenju svijesti i jačanju empatije prema oboljelima koji se nakon uspostavljanja dijagnoze susreću sa brojnim preprekama.

Mirjam Jukić iz MS Tima, kazala je kako je multipla skleroza 'bolest s tisuću lica' i kako je teško razgovarati o prvim simptomima jer se radi o neobičnoj bolesti, a najveće probleme pacijenti imaju sa vještačenjem, pravom na toplice i lošom zapošljivosti- To su stvari na koje stalno javno upozoravamo, i ovo nam je peta godina godina kako to radimo, a dobili smo bitku sa HZZO-om i iznimno skupim lijekovima. Trebamo se pozabaviti pravima i kvalitetnim zdravstvenim pristupom koji svi zaslužuju, zaključila je.

Facebook Twitter Instagram